Landslagshandboll i SVT

 Bild från det svenska damlandslagets match mot Polen i oktober 2020, en match som visades i SVT. Foto: SVT
Bild från det svenska damlandslagets match mot Polen i oktober 2020, en match som visades i SVT. Foto: SVT

Det svenska damlandslaget i handboll laddar upp inför EM i december och herrlandslaget går in i kvalet till EM 2022. Nu står det klart att de kommande två hemmamatcherna för båda landslagen sänds i SVT.

Torsdag 5 november inleder herrlandslaget resan mot EM 2022, med kvalmatch mot Rumänien i Partille. Matchen sänds direkt i SVT, precis som nästa hemmamatch i EM-kvalet mot Montenegro lördag 9 januari.

– Det har varit tunt med direktsänd landslagshandboll i SVT under några år men landskamperna vi sände i början på oktober gav både våra tittare och oss mersmak. Det är därför med stor glädje som vi nu tar oss an ytterligare fyra matcher med två av Sveriges populäraste landslag. Det känns dessutom extra viktigt att kunna bjuda vår stora tv-publik på dessa matcher när både idrotten och samhället befinner sig i ett väldigt ansträngt läge på grund av covid-19, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Handbolls-EM för damer spelas i Norge och Danmark 3-20 december. 28-29 november laddar det svenska landslaget upp inför mästerskapet i Trollhättan med dubbla landskamper mot Ungern, och båda matcherna sänds i SVT.

– Såväl spelarna som vi som jobbar runt landslaget vill ju att matcherna ska kunna ses av så många som möjligt och SVT är närmast en garant för höga tittarsiffror och stort genomslag. Att våra fyra kommande hemmamatcher kommer att visas i kanalerna som når flest gör att intresset inför mästerskapen kommer att bli ännu större, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Så här sänds handbollslandslagets matcher i SVT:
SVT2/SVT Play torsdag 5 november kl 18.00: Sverige-Rumänien (EM-kval herrar)
SVT1/SVT Play lördag 28 november kl 16.25: Sverige-Ungern (landskamp damer)
SVT1/SVT Play lördag 29 november kl 15.25: Sverige-Ungern (landskamp damer)
SVT1/SVT Play lördag 9 januari kl 15.55: Sverige-Montenegro (EM-kval herrar)

Källa: SVT