SVT-samarbete: Vinterstudion och På spåret

 Anders Blomquist och Jacob Hård tävlar mot Maria Pietilä Holmner och Björn Ferry i Vinterstudion: På spåret söndag 15 november. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT
Anders Blomquist och Jacob Hård tävlar mot Maria Pietilä Holmner och Björn Ferry i Vinterstudion: På spåret söndag 15 november. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Söndag 15 november sänder Vinterstudion en nyproducerad sportversion av På spåret som en spännande och annorlunda introduktion till Vinterstudiosäsongen som startar 21-22 november. Programledare och domare är Yvette Hermundstad och André Pops och det är Jacob Hård och Anders Blomquist som tävlar mot Maria Pietilä Holmner och Björn Ferry. Vem blir På spårets Vinterstudio-vinnare?

I På spåret-studion i Göteborg finns Vinterstudions programledare Yvette Hermundstad och André Pops, som under tävlingen också kommer att vara domare.

– Det var riktigt roligt att kliva in i På Spårets studio och värma upp inför säsongen tillsammans med våra tävlande Vinterstudiokompisar. Tävling och lek blandas med samtal kring sportsliga förutsättningar inför säsongen. Och ett är säkert, våra tävlande är alldeles fantastiska även i den här studion, stor eloge till dem. Så kul detta, säger Yvette Hermundstad.

– Det var fantastiskt roligt och en speciell känsla att, tillsammans med Vinterstudiogänget, kliva in i På spåret-studion. Resultatet blev en omtyckt tävlingsform kryddad med extra mycket sportfrågor och snack inför Vinterstudiosäsongen. Det här måste vi göra om, säger André Pops.

Programmet följer På spårets former och regler, men kommer att utökas med samtal och kommentarer om hur Vinterstudiosäsongen kommer att se ut och hur de tävlande kommentatorerna och experterna tror att VM-säsongen 2021 blir.

Anders Blomquist, SVT:s längdskidexpert, tycker att det var spännande att tävla i Vinterstudion: På spåret:

– Jag tycker det var jättekul att tävla, för jag älskar frågesport. Normalt är jag ute och jobbar varje helg under hela vintern och jag brukar förbereda Vinterstudiosändningarna på fredagskvällen och då har jag alltid På spåret igång i bakgrunden. Så kopplingen Vinterstudion och På spåret är helt naturlig naturligt för mig.

– Det var väldigt roligt och spännande att byta Vinterstudiosoffan mot Första Klass för en timme. Jag erkänner att tävlingsnerverna gjorde sig tillkänna, men det var tryggt och det blev mycket skratt att dela med Björn Ferry, säger Maria Pietilä Holmner, SVT:s alpina expert om sin medverkan.

Vinterstudion: På spåret
SVT1 & SVT Play söndag 15 november kl 13.00
Programledare och domare: Yvette Hermundstad, André Pops
Tävlande: Jacob Hård, kommentator och Anders Blomquist, expertkommentator längdskidor, möter Maria Pietilä Holmner expertkommentator alpint, och Björn Ferry, expertkommentator skidskytte.

Källa: SVT