Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Moderna Museet: Fortsatt stängt men kommer till dig digitalt

Mark Bengtsson ger en visning av Lena Cronqvists målning "Madonnan" från 1969. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
Mark Bengtsson ger en visning av Lena Cronqvists målning “Madonnan” från 1969. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Med anledning av den ökade smittspridningen och Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd kring coronaviruset håller Moderna Museet fortsatt stängt tills vidare. 

“Säkerheten för vår personal och våra besökare är av yttersta vikt för oss. Mot bakgrund av den senaste tidens ökade smittkurvor vill vi ta vårt ansvar att inte bidra till att folk reser och möts. Därför stängde vi Moderna Museet både i Malmö och Stockholm den 30 oktober, ett beslut som fortsätter att gälla tills vidare.

Det är förstås beklagligt att vår utställning Giacometti – Ansikte mot ansikte förblir fortsatt stängd. Detsamma gäller Lea Porsagers utställning STRIPPED som skulle öppna 21 november. Porsagers utställning finns dock på plats och kommer öppna när restriktionerna lättar. Vi följer utvecklingen kring coronasituationen noga och vi hoppas kunna välkomna er alla snart igen.”

Livesänt ateljébesök varje fredag.

Konstnärer i Moderna Museets samling tar över museets Facebook-konto och sänder live från sina ateljéer runt om i landet och världen. Under sändningen kan du ställa dina frågor om konsten. Är du nyfiken på den konstnärliga processen eller vilken utsikt hen har från sin ateljé?

Vårt andra ateljébesök gör vi hos Katarina Pirak Sikku, en svensk-samisk målare, tecknare och fotograf som bor och arbetar i Jokkmokk. I sin konst har hon riktat blicken mot det svenska rasbiologiska arvet och hon utgår ofta från sin identitet som tillhörande ett urfolk. I museets samling visas förnärvarande verket Gállok – Kallak (2013).

KONSTNÄRERNA TAR ÖVER: ATELJÉBESÖK

Livesänd visning på Moderna Museets Facebook-kanal

Datum och tid:
Fredag 20 november, kl 12: Katarina Pirak-Sikku (Jokkmokk)
Fredag 4 december, kl 12: Kajsa Dahlberg (Oslo)

Plats: Moderna Museet Facebook-kanal
Språk: svenska

SOFFVISNINGARNA FORTSÄTTERLivesänd guidad visning varje torsdag.

Följ med på en guidad visning hemifrån soffan! Slå dig ner på valfri plats och följ med och ställ dina frågor om konsten när Moderna Museets personal och guider visar valda verk. Soffvisningarna sänds live på Moderna Museets Facebook.

SOFFVISNINGAR

Livesänd visning på Moderna Museets Facebook-kanal

Datum och tid:
Torsdag 19 november kl 12: Anna Tellgren, intendent, om Anna Riwkin
Torsdag 26 november kl 12: Camilla Carlberg, enhetschef, Förmedling, om Gerhard Richters “Bach 1-4”
Torsdag 10 december kl 12: Nina Blom, konstpedagog, om Toyens “Myten om ljuset”

Plats: Moderna Museet Facebook-kanal
Språk: Svenska

Källa: Moderna Museet