Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Julklappstips till familjer i karantän

Bokomslag.  Foto: Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Foto: Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Stefan Löfven säger stanna hemma i jul. Hur lång tid kommer det att ta innan alla börjar att klättra på väggarna? Barnen kivas, föräldrar sliter sitt hår över skärmkonsumtionen och brädspelen går runt, runt som Måndag hela veckan. Snart känns det lika mörkt inne som ute och när desperationen sprider sig så tryter inspirationen.

Stormköket i all ära, men årets bästa julklapp till alla familjer i karantän är kanske ändå Ivan Bretts bok Golvet är lava! Den smittsamt lekglada Ivan Brett har här samlat de 100 roligaste lekarna och spelen han vet (med andra ord så att det räcker och blir över till nästa år). Den engelska originalutgåvan av boken har fått mängder av femstjärniga recensioner från tacksamma föräldrar på brittiska Amazon och nu har den svenska utgåvan kommit ut!

Allt är garanterat skärmfritt och kvalitetstid utlovas! Bokens lekar presenteras i olika kapitel som t.ex. Partydax, En mot en, Lappsjuka, En mycket lycklig jul och Ta det bara lugnt. Och förutom den välkända Golvet är lava (även ett populärt lekprogram på Netflix) finns här lockande lekar och spel som Hänga gubbe Mastermind, Maffia, 1 000 tomma vita kort, Identitetskris och Nej, herr Bond, jag förväntar mig att du dör.

Om Ivan Brett

Ivan Brett skrev sina första böcker medan han studerade filosofi på universitetet och han tyckte så mycket om att föreläsa på skolor att han blev lärare. I dag bor Ivan i norra London, undervisar, skriver och samlar på rödhåriga husdjur.

Källa: Tukan förlag/Bokförlaget NoNa