Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Musik, gemenskap och en hälsning

Man med gitarr. Foto: Emil Nylander/Warner
Foto: Emil Nylander/Warner

Från den 1 december till och med 24 december kommer SVT att varje dag sända en stund med musik, gemenskap, värme samt en hälsning. 24 artister bjuder tittarna på egna låtar eller covers, och skickar dessutom en personlig hälsning till alla som tittar. Några av de medverkande artisterna är Amason, Darin, Måns Zelmerlöw, Zikai, Silvana Imam & Marzena, Tomas Andersson Wij, Sofia Jannok och Sabina Ddumba.

– SVT vill göra sitt allra bästa för att möta de behov som uppstår i långvarig kris, i allt från nyheter till kultur. Med Musikkalendern bjuder vi på en stunds avkoppling och gemenskap varje dag till och med julafton, säger Anna Luuk Priske, SVT:s kultur och faktabeställare.

De 24 artisterna har själva valt vilka låtar de framför och det är naturligtvis låtar med stor betydelse för dem. Tillsammans med de personliga hälsningarna blir varje avsnitt av Musikkalendern en stund av gemenskap och värme i en tid som är tung för många.

– Jag är tacksam över de 24 artister som vill bidra till att sprida ljus i en mörk tid, och för att SVT:s scen kan tändas upp när andra musikupplevelser släcks. Och jag är särskilt glad över bredden av artister, att både nykomlingar och etablerade artister räcker ut en hand till hela Sveriges publik, fortsätter Anna Luuk Priske.

Nedan samtliga medverkande artister, i bokstavsordning:
Amason
Arvingarna
Tomas Andersson Wij
Anna Bergendahl
Darin
Sarah Dawn Finer
Sabina Ddumba
Guleed
Hurula
Silvana Imam & Marzena
Janice
Sofia Jannok
Peter Jöback
Klara Keller
Samuel Ljungblahd
Petra Marklund
My Marianne (Molly Sandén) & Jonathan Johansson
Sanna Nielsen
Daniela Rathana
The Mamas
Tove Styrke
Zacke & Yarlie
Måns Zelmerlöw
Zikai

SVT Play tisdag 1 december kl 02.00 och SVT1 tisdag 1 december kl 23.00: Musikkalendern (1:24)

Källa: SVT