Teaterchefen Mattias Andersson om nationalscenens uppdrag i ny podd

Dramaten. Foto: Holger.Ellgaard
Foto: Holger.Ellgaard

I ett nytt avsnitt av Dramatenpodden samtalar teaterchefen Mattias Andersson med dramaturgen Anneli Dufva om klassiker och nyskrivet, teaterkonst och politik, om att leda en teater i coronans tid och om hans syn på nationalscenens uppdrag.

–Hur gör vi teaterkonsten attraktiv och relevant för kommande generationer? Det handlar både om estetik och det innehållsliga, vilka berättelser vi berättar, vilka samtidsskildringar vi skapar och vilka röster vår plattform är till för, säger Mattias Andersson i podden.

Mattias Andersson är regissör och dramatiker och sedan 1 mars 2020 konstnärlig ledare och teaterchef för Dramaten. Hösten 2021 presenteras hans första repertoar.

–Det känns oerhört inspirerande och jätteintressant att ta det här vidare, om vi nu bara får komma igång, om nu den här pandemin förhoppningsvis släpper.

Dramatenpodden presenterar scensamtal och intervjuer med skådespelare, regissörer och andra verksamma på teatern och i kulturvärlden.

Inför julhelgerna släpps fyra nya avsnitt om skapande och konst – samtal med Dramatens teaterchef och konstnärliga ledare Mattias Andersson, Unga Dramatens konstnärliga ledare Ada Berger, författaren Kristina Sandberg och poeten och översättaren Marie Lundquist. Alla avsnitt finns tillgängliga där poddar finns och på Dramatens hemsida.

Källa: Dramaten