Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

​”Julstjärnor” och ”Nyårsglitter” – två gnistrande avslutningar på ett oförglömligt år

Efter ett tufft år avslutar GöteborgsOperan 2020 med sprakande ljussken i mörkret. De digitala sändningarna ”Julstjärnor” och ”Nyårsglitter” är kavalkader av det bästa huset har – sång, musik och dans – en salut för de nya scenkonstmöten vi ser fram emot det kommande året.

”Julstjärnor” är ett kalejdoskop av julsånger och -melodier, både klassiska och moderna. Från julmedleyn för trumpet, slagverk och trombonensembler, till ”Stilla natt” med GöteborgsOperans Kör. Brahms vaggvisa och Beppe Wolgers ”Vinter i skärgården”. Sång av barnkör, operasolister och musikalartister, samt dans med GöteborgsOperans Danskompani. Med mera. Premiär på gofilm.se den 23 december.

Från 29 december, i ”Nyårsglitter”, bjuds det på brassmusik ur Bizets ”Carmen”, dans med GöteborgsOperans Danskompani och glimtar från förra årets uppskattade ”Trettondagskonsert”. Operasolisterna Kerstin Avemo, Thomas Lind, Ann-Kristin Jones, Mia Karlsson och Sofie Asplund, samt musikalartisterna Åsa Sjöblom, Mikaela Sjöstedt, Karin Mårtenson Ghods, respektive Tobias Ahlsell, David Lundqvist, Anders Wängdahl tar oss med på en rik musikalisk resa – från Puccini och ”Csardasfurstinnan” till ”Häxorna i Eastwick”.

Med ”Julstjärnor” och ”Nyårsglitter” vill GöteborgsOperan önska alla en god jul och ett gott nytt år!

”Julstjärnor”: Premiär 23 december. Kan ses t.o.m. 27 december.
”Nyårsglitter”: Premiär 29 december. Kan ses t.o.m. 3 januari 2021.

Källa: GöteborgsOperan