Ny pandemilag: SkiStars utomhusverksamhet fortsätter som vanligt med försiktighetsåtgärder

Slalomåkare. Foto: Skistar
Foto: Skistar

Igår antog riksdagen en så kallad pandemilag som ska hindra smittspridningen av covid-19. SkiStar har inför vintersäsongen infört en rad försiktighetsåtgärder för att göra det tryggt och säkert för gäster som besöker SkiStars skidorter. För SkiStars del påverkas i dagsläget inte driften av skidanläggningarna och utomhusmiljöerna utan håller öppet som vanligt med goda snöförhållanden i pisterna. Däremot blir det en del konsekvenser för vissa inomhusmiljöer.

Så påverkas SkiStars inomhusmiljöer:

Värmestugor: SkiStar stänger alla värmestugor från och med söndag den 10 januari i Vemdalen, Sälen och Åre. I vissa fall, där det är möjligt kommer de att hållas öppet så att toaletter kan användas utan tillträde till själva värmestugan. Värmestugorna med servering (Sälen/Åre) samt utrymmena i anslutning till Scans korverior (Ski in-Korv out) kommer att hållas öppet då dessa går under de regler som gäller för restauranger.

SkiStarshop och Concept Store: många har redan system för maxantal och skyltning kring detta men en översyn görs för att säkerställa att reglerna följs.

Gästboende: antalet gäster i SkiStars boenden berörs inte av denna lag utan det är precis som tidigare en rekommendation och gästens egna ansvar att resa ansvarsfullt och att umgås i sin sociala bubbla. Har man av- och ombokningsförsäkring så kan vi hjälpa gäster i större sällskap att boka om för de som önskar byta boende i mån av plats.

SkiStars försiktighetsåtgärder mot corona: skistar.com/corona

Mer information om pandemilagen på FHMs hemsida

Källa: SkiStar