Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Innebandyns finaler i SVT

 Bild från matchen mellan Jönköping-Pixbo, januari 2021. Foto: SVT
Bild från matchen mellan Jönköping-Pixbo, januari 2021. Foto: SVT

Coronapandemin satte stopp för innebandyns SM-finaler 2020. Men i vår ska det spelas finaler, och nu står det klart att de kommer att sändas i SVT som också har säkrat rättigheterna till finalerna 2022.

SM-finalerna är den givna höjdpunkten på en lång innebandysäsong – en match på dam- respektive herrsidan avgör vilka lag som ska få titulera sig svensk mästare. Traditionellt sett är SM-finalerna i innebandy en stor folkfest inför fullsatta läktare.

– Vi vill bjuda våra tittare på avgörande SM-guldstrider direkt i SVT och SM-finalerna i innebandy passar utmärkt in i den stora satsningen. Innebandy är en sport som väldigt många har en relation till och SM-finalerna är vanligtvis en stor folkfest som hör hemma i nationell tv, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Lördag 24 april spelas SM-finalerna i innebandy. Det blir första finaldagen på två år, eftersom fjolårets slutspel ställdes in. 2020 utsågs Iksu till mästare på damsidan, då de toppade tabellen när säsongen stängdes ned. På herrsidan gick SM-guldet till IBF Falun, som vann en grundserie som hann spelas färdigt.

– Med tanke på att finalspelet blev inställt i fjol tror jag att lagen är lite extra taggade på att nå hela vägen i år. Finalmatcherna brukar bjuda på både stor dramatik och många mål, så jag ser verkligen fram emot att kommentera matcherna, säger SVT:s expertkommentator Chris Härenstam.

Senast SVT sände innebandyns SM-finaler var 2017. Nu har SVT säkrat rättigheterna att sända finalerna både 2021 och 2022.

Källa: SVT