Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tusse vinner enkelt enligt oddsen

 

Melodifestivalen har hittills inte varit någon nagelbitare direkt, där vi under fem lördagar fått se hur den ena storfavoriten efter den andra enkelt gått vidare till final. Oddsen och experterna har haft rätt varje gång, och om trenden håller i sig kommer det bli Tusse som vinner på lördag.

Det är ännu oklart om Eurovision Song Contest kommer äga rum i Rotterdam senare i vår. Någon som är desto klarare är Tusses favoritskap i lördagens Melodifestival-final, i alla fall om man ska tro oddsenfrån Betsson. Som vinnare är han en ensam storfavorit till 1.60 gånger pengarna. Närmast i toppen finner vi Saade 4,00 och The Mamas 10,00.

– Årets upplaga av Melodifestivalen har varit speciell. De traditionsenliga publikfesterna i samband med Melodifestival-turnén har bytts ut mot ett publikfritt Annexet i samtliga deltävlingar och under andra chansen. Men nu ska det avgöras. På lördag är det final i Melodifestivalen. Vi har erbjudit spel på Mellon i över 10 år och aldrig förr har deltävlingarna haft sådana tydliga favoriter, med rekordlåga odds och klara finalister. Inför finalen ser det något bättre ut, trots att vi tror Tusse tar hem detta relativt enkelt”, säger Robin Olenius PR-chef på Betsson.

– Förutom oddsen har vi analyserat spelmönstret sedan första deltävlingen. Tusse var tidigt en favorit att gå vidare från deltävling 3, men efter framförandet av låten ”Voices” seglade han även upp i toppen att vinna hela kalaset och har inte lämnat favoritskapet sedan dess, avslutar Robin Olenius.

Även spelarna har varit övertygande om vilka som ska gå vidare i deltävlingarna, vilket återspeglas i att Betsson främst tagit emot spel på favoriterna. Andra chansen påverkade heller inte vinnaroddsen nämnvärt, förutom att Clara Klingenström puttade ner några favoriter och är nu femtefavorit att vinna.

Odds: Melodifestivalen 2021 Vinnare
Tusse 1.60
Erik Saade 4.00
The Mamas 10.00
Clara Klingenström 15.00
Danny Saucedo 30.00
Charlotte Perelli 60.00
Anton Ewald 101.00
Paul Rey 126.00
Arvingarna 151.00
Klara Hammarström 151.00
Alvaro Estrella 201.00

Källa: Betsson

Bild: Tusse. Foto: ChrisPsi