Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholms Hamnar ger miljöpris till kryssningsfartyg

M/S Regatta i Stockholms frihamn Foto: Wikimedia

Stockholms Hamnar utser varje år ett kryssningsfartyg som vinnare av Miljöbojsdiplomet.I år tilldelas M/S Regatta priset för sitt aktiva miljöarbete.

Miljöbojsdiplomet delades ut igår, tisdagen den 16 mars 2010, vid en ceremoni på Cruise Shipping Miami, en stor kryssningsmässa i Miami, USA.
M/S Regatta får årets diplom för deras arbete och hänsyn till att reducera miljöpåverkan bland annat genom att lämna svart- och gråvatten i hamn. Det är viktigt för oss att kryssningsfartygen vi tar emot i Stockholm tar hänsyn till den känsliga miljön i Östersjön, säger David Schubert, marknadsansvarig för passagerare i Stockholms Hamnar.

  • Oceania Cruises är mycket stolta över att få ta emot Miljöbojsdiplomet för Regatta. Vi uppskattar att Stockholms Hamnar har identifierat vår företagskultur och vårt engagemang för att bevara och skydda miljön som också är ett resultat av hårt och hängivet arbete av vår personal på våra fartyg säger Christina Riccelli, miljöchef på Oceania Cruises.
  • Det här är ett lysande exempel på hur kryssningsfartygen som anländer till Stockholm tar ansvar för miljön. För att uppnå en god miljö i en dynamisk hamnstad måste vi samarbeta och lyfta fram de goda exemplen, säger Ulla Hamilton, miljö- och trafikborgarråd och styrelseordförande i Stockholms hamnar (M).

Miljöbojsdiplomet har delats ut av Stockholms Hamnar sedan år 2000 till
kryssningsfartyg och deras besättning för att uppmärksamma goda miljöinsatser inom sjöfarten på Östersjön

Källa: Stockholms Hamnar