Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Friidrotts-SM 2023 till Söderhamn

Svensk Friidrotts förbundsstyrelse beslutade på fredagens styrelsemöte att Söderhamns IF, Söderhamn, blir arrangör för Friidrotts-SM 2023. Senast mästerskapet tog plats i Söderhamn var för sex år sedan, år 2015. Precis som då kommer tävlingarna att hållas på Hällåsen.

– Jag och hela Friidrotts-Sverige ser fram mot att återigen komma till Söderhamn för SM under tre dagar med fina minnen från 2015! Söderhamns IF och Söderhamns kommun har verkligen visat att man vill stå som värd med en stark tradition, hög kompetens och stort intresse. Vi har en otroligt framgångsrik och spännande generation med Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Khaddi Sagnia i spetsen som borgar för att det kommer bli en härlig friidrottsfest på Hällåsen sommaren 2023, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet.

Även Söderhamn glädjs åt detta besked:

– Söderhamn är naturligtvis oerhört stolta att återigen få förtroendet att tillsammans med SIF stå som värdar för SM i Friidrott 2023. Vår ursprungliga ambition var att få arrangera SM 2020 i samband med vårt 400-årsjubileum. Det här kommer att bli en folkfest för alla och ett fantastiskt crescendo på två friidrottsår med GP 2022 och SM 2023, säger Anders Uddén, kultur- och fritidschef på Söderhamns kommun.

Källa: Svensk Friidrott