Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Skånes Djurpark lanserar ny spaupplevelse hos kronhjortarna

 

Det senaste året har intresset för så kallade “skogsbad” fullkomligt exploderat. Allt fler upptäcker naturens helande krafter och testar på skogsbad och andra naturupplevelser, ofta som ett sätt att minska stress. Nu har Skånes Djurpark tagit fram en revolutionerande nyhet som ett alternativ till skogsbad: Helande gyttjebad i hjortarnas sölpölar.

Till sommaren kan den som längtar ut efter unika upplevelser ta sig till Skånes Djurpark i Höör för en alldeles speciell spa-ritual. I Kronhjortarnas hem prepareras i skrivande stund så kallade “sölpölar” så att parkens gäster ska kunna hela både kropp och själ med ett gyttjebad.

– Under brunsten på hösten badar kronhjortarna i så kallade sölpölar. De urinerar i vattenansamlingar och gräver med klövarna i gyttjan så att det blir en härlig sörja. Hjorturin sägs ha en särskilt god effekt på muskelspänningar, säger Anna Blinkowski, ansvarig Zoolog på Skånes Djurpark.

För den som vill förlänga sin spaupplevelse bland hjortarna kan gyttjebadet kombineras med en övernattning i Camp Oak, Skånes Djurparks tältby mitt i parkens skogar. Här sover man gott intill vargar och björnar. I denna specialbokning får man dessutom följa med djurvårdarna i skymningen för att säga godnatt till sina nyfunna vänner kronhjortarna.

Från och med 1 juli öppnar Skånes Djurpark upp för bokning av den nya upplevelsen: “Helande Hjortgyttjebad i Skånes Djurpark”. Upplevelsen är anpassad efter rådande restriktioner och sölpölarna är placerade med ett avstånd på minst fem meter från varandra.

Källa: Skånes Djurpark

Foto: Skånes Djurpark