Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Valberedningens fyra nya förslag till Svensk Bilsports styrelse


Söndagen den 18 april håller Svensk Bilsport sitt Förbundsmöte. Fyra nya namn finns presenterade av valberedningen.


Valberedningen har presenterat sina förslag på personer till Svensk Bilsports styrelse. Det är fyra nya personer. Klart sedan tidigare är att tre av de sittande ledamöterna inte ställer sig till förfogande för omval, där till är det ett fyllnas val då det under senaste månaderna saknats en styrelserepresentant då en ledamot nu är tf ordförande.

– Vi känner oss väldigt nöjda med de namn som finns presenterade. Valberedningen har arbetat efter att hitta olika kompetenser som ger dynamik i styrelsen, men med en samsyn i viktiga frågor som breddutveckling, rekrytering, elit, kommunikation och att bli ett modernt förbund inom organisation och teknologi samt framtidens omställningar inom miljö och bränslefrågan. Därtill med en fungerande personkemi och det tycker jag att vi har lyckats med här, säger Ronny Nyström, ordförande i valberedningen och fortsätter.

– Bland de fyra nya personerna finns en förankring till bilsporten och vår rörelse, men framförallt är vi glada att vi lyckats få med personer som har en kompetens och erfarenhet från flera olika områden inom affärsvärlden. Att dessa valt att tacka ja till att ställa upp för val till styrelseuppdraget är något vi i valberedningen är både glada och tacksamma för.

Valberedningens förslag till styrelse är;

Till ordförande föreslår valberedningen sittande tf ordförande Roger Engström.
Utöver det kvarstår två styrelsemedlemmar till 2022, Maria Björk Svensson och Fredrik Wakman.
Som nya in till Svensk Bilsports styrelse föreslås;
Lars Stugemo, Tony Ring, Susanne Kottulinsky Åhlin och Ninna Hansson.

Förbundsmötet hålls den 18 april och här hittar du all information inför mötet, https://www.sbf.se/vartforbund/Organisationen/forbundsmote/


Nedan följer en kortare presentation av de fyra personer som valberedningen har presenterat i sitt förslag.

Susanne Kottulinsky Åhlin kommer från Bilsporten (rally, racing, karting) och har dessutom erfarenhet av eget företagande. Hon är välkänd och beredd att möta en tuff uppgift. Representerar idag Svensk Bilsport i FIA Closed Road Commission.

Ninna Hansson Engberg har stor erfarenhet av olika idrotter samt som VD och styrelseledamot i olika förbund och företag. Därutöver en bakgrund inom marknad och sponsring samt SVT/TV4 som kan bidra till att förbättra kommunikationen internt inom förbundet och till extern media. Varit styrelseledamot i Ishockeyförbundet och Bandyförbundet.

Tony Ring har i över 30 år tävlat inom Racing. Han har arbetat som expertkommentator hos Eurosport, SVT och Canal+. Tony är idag kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga. Initiativtagare till Swedish Motorsport Industry 2007 och VD fram till 2011. Drivande kraft för skapandet av Karlskoga Motorsportvecka. Stort internationellt nätverk inom motorsport.

Lars Stugemo har bakgrund inom racing och rally och har tävlat såväl nationellt som internationellt sedan 2004. Nu tävlar Lars i rally i 4WD/R5 ‐ senast i Arctic WRC. Lars är medgrundare till IT‐konsultbolaget HiQ som grundades 1995 och noterades på Stockholms Fondbörs 1999. Lars verkade som HiQs VD och Koncernchef från 2000 till 2020 då bolaget köptes ut från börsen av Triton. HiQ hade då ca 1500 medarbetare i Norden, Ryssland och Polen.
Nuvarande uppdrag;
‐ Ordförande i Kambi, noterat på Nasdaq OMX FirstNorth, sedan 2014.
– Föreslagen ledamot i Lime Technologies, noterat på Nasdaq OMX FirstNorth.
‐ Ledamot Camfil AB, familjeägt, sedan 2017.

Lars driver genom sitt bolag Sunnyside Experience en kampanj under namnet #FkkCancer för att samla in pengar till cancerforskning. #FkkCancer har, tack vare stöd från många generösa och engagerade motorsportutövare, hittills samlat in drygt 200 Ksek till cancerforskning.
Lars har även tävlat ca 30 år i segling, på nationell och internationell nivå.

Källa: Svensk Bilsport