Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det här är inget fiasko!

 

Foto: Wikimedia

Sverige är regerande olympiska mästare i ishockey. Det kommer inte att återupprepats i Vancouver då Tre Kronor förlorade mot Slovakien med 4-3 i kvartsfinalen. En TV4 reporter frågade Daniel Alfredsson om det var ett fiasko att åka ut mot Slovakien i en kvartfinal.
– Absolut inte, vad är de för jävla fråga? Idiot, slängda ”Affie” ut sig på vägen mot omklädningsrummet.

Att Sverige skulle behöva skämmas för att förlora mot Slovakien i ishockey är bara löjligt. De slog de stora guldfavoriterna Ryssland med 2-1 i gruppspelet, dagen efter var Tre Kronor illa ute mot Vitryssland. Även om slovakerna hade vissa problem mot Norge i åttondelsfinalen trodde jag att de skulle besegra Tre Kronor, mest för att de kunde slå i underläge.  Regerande OS-mästarna kan de spela helt emot  utan press och vara rejäla underdogs, men spelare som Marian Gaborik, Miroslav Satan och Zdeno Chara, som för övrigt skjuter hårdast i världen, gör Slovakien till ett riktigt bra lag.

Det som känns dåligt efter kvartsfinalen var att Slovakien endast hade 14 skott på mål, men lyckades ändå göra fyra. Dock gjorde inte Lundqvist en dålig match, men slovakerna är så fruktansvärt effektiva att de kan vinna hela OS. Något som även känns dålig är att de närmaste dagarna kommer folk att  kräva Bengt-Åke Gustafssons avgång. Han gjorde Sverige historiska genom att vinna både OS-guld och VM-guld samma år, det vill säga 2006. Senast storstjärnor som Niklas Lidström och Henrik Zetterberg spelade i landslaget var den 26 februari 2006, då tog Sverige OS-guld. Nu åker Sverige ut i en kvartsfinal mot ett av världens bästa lag som hade marginalerna på sin sida.

Det här är inget fiasko, det var bara någon annans tur att vinna…