Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för RM i hinderbanelöpning

3-4 juli 2021 kommer Sveriges första riksmästerskap i OCR (hinderbanelöpning) att äga rum i Krusgårdsparken i Eskilstuna. Det är Eskilstuna Friidrott som arrangerar mästerskapet.

– Det är verkligen både roligt och spännande att kunna bjuda in till första riksmästerskapet i OCR-löpning någonsin. Det har varit en process som pågått under ett par år, och det känns väldigt bra att OCR-löpningen nu också blir en del av friidrottsfamiljen. RM är ett första steg mot SM-status, så jag hoppas och tror på stora startfält och fina prestationer! Att premiärupplagan sker i Eskilstuna känns naturligt med tanke på att Eskilstuna Friidrott är lite av föregångare och har visat ett stort engagemang, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet.

Även Eskilstuna Friidrott gläds över att få arrangera Sveriges första riksmästerskap i OCR.

– Det känns spännande och jag är övertygad om att vi kan skapa ett mycket bra arrangemang, bland annat för att vi har ett bra samarbete med Destination Eskilstuna/Eskilstuna kommun. Riksmästerskapet kommer lyfta upp OCR/ hinderbanelöpningens status i Sverige, vilket är bra för sportens framtid på alla sätt och rekrytering av nya utövare, säger Jani Forsman, sportchef i Eskilstuna Friidrott.

Källa: Svensk Friidrott