Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

TT Nyhetsbyrån lanserar tjänst för finansiell kommunikation

TT Nyhetsbyrån lanserar en ny tjänst för att distribuera finansiell kommunikation. Verktyget är integrerat med pressmeddelandetjänsten Via TT och låter börsnoterade företag använda samma system för regulatorisk information som för andra pressmeddelanden.

– Det ska vara enkelt för börsnoterade företag att skicka kurspåverkande information och andra pressmeddelanden i samma system. Vi är glada att erbjuda ett effektivt, säkert och användarvänligt verktyg, säger Fredrik Billinger, produktchef på TT Nyhetsbyrån.

TT Nyhetsbyrån har tillsammans med nyhetsbyråerna i de nordiska grannländerna utvecklat en IR-tjänst för distribution av meddelanden från börsföretag som kan vara regulatorisk och därmed omfattas av Finansinspektionens tillsyn. Tjänsten möter kraven enligt marknadsmissbruksförordningen, MAR.

Sedan tidigare erbjuder TT Nyhetsbyrån tjänsten Via TT, som företag och organisationer använder för att distribuera pressmeddelanden och skapa pressrum. Med den nya IR-tjänsten kan börsföretag enkelt distribuera information till Finansinspektionen, de nordiska börserna och Londonbörsen, och samtidigt nå nyhetsredaktioner och olika finansiella webbplatser.

– Vi vet hur medier fungerar och tjänsten Via TT når direkt in i redaktionernas egna verktyg. För de företag som också behöver skicka ut marknadspåverkande information på ett sätt som uppfyller alla lagkrav är det enkelt att lägga till IR-tjänsten och samla all kommunikation i ett system, säger Fredrik Billinger.

Källa: TT