Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för ATG Hockeyettan Awards

 

Idag är det premiär för ATG Hockeyettan Awards, där spelarna själva utser sina favoriter från säsongen som gått. Dubbelt prisad blir Marcus Paulsson i Mörrum, som är framröstad till årets mest värdefulla spelare och årets forward.

Totalt har 156 spelare från 19 lag deltagit i undersökningen som bland annat utser årets överraskningslag, årets unga spelare och årets coach.

– Tidigare spelarundersökningar i ATG Hockeyettan har fått ett väldigt bra respons bland både spelare och fans, så naturligtvis vill vi bjuda på mer. Denna gång blir det extra stjärnglans då spelarna har röstat om några riktigt tunga utmärkelser, säger Martina Olsson, Commercial PR Manager på ATG.

Den SHL-meriterade veteranen Marcus Paulsson har gjort hela 24 mål och totalt 41 poäng under grundserien. Därmed vann han poängligan i Allettan Södra och var en viktig orsak till att Mörrum tog sig hela vägen till slutspel.

– Jättekul! Det finns ju så många duktiga spelare i Hockeyettan, så det är sjukt häftigt. Jag får skryta om detta för barnen, säger en glad och överraskad Marcus Paulsson.

Utmärkelsen för årets unga spelare delas mellan Adam Bäckstrand i Mörrum och Simon Robertsson i Piteå, som båda fick lika många röster. Bäckstrand har haft en produktiv första säsong i Hockeyettan och beskrivs som ett “spelgeni” av en spelare som svarade på undersökningen. Själv är han mer ödmjuk när han nås av beskedet.

– Jättekul att bli vald, speciellt av spelarna. Tack till alla lagkamrater som hjälpt till!

Jag hoppas fortsätta ta steg, utvecklas och bli bättre för varje säsong, säger Adam Bäckstrand.

Utmärkelserna för årets coach och årets överraskningslag hamnar båda i Forshaga, laget som tog en succéartad tredjeplats i Allettan Norra. Dennis Hall, vinnare av årets coach, vittnar om att tydlighet och engagemang varit viktiga delar i framgångsreceptet.

– Det är en otroligt vetgirig grupp som köpte sig in sig på det konceptet som vi lade fram redan tidigt på försäsongen. De är väldigt hängivna till att ta till sig nya saker och vi fick också den harmonin i gruppen där man vågar ställa krav på varandra när det gäller just beteende, att samtliga spelare är beredda att ta ansvar, säger Dennis Hall.

Här är alla utmärkelser

Mest värdefulla spelare
Marcus Paulsson, Mörrum

Bästa back
Johan Pettersson, Kalix

Bästa forward
Marcus Paulsson, Mörrum

Bästa målvakt
Robin Johansson, Nybro Vikings

Bästa unga spelare
Adam Bäckstrand, Mörrum
Simon Robertsson, Piteå

Bästa coach
Dennis Hall, Forshaga

Överraskningslaget
Forshaga

Bästa hockeyfrilla
Elias Bjuhr, Östersund

Mest välklädde spelare
Hédi Fatnassi, Forshaga

Största glädjespridare
Johan Höglund, Boden

Om undersökningen
Respondenterna i undersökningen är spelare i Allettan Södra och Allettan Norra under säsongen 20/21. Enkäten har gått ut via mejl till spelare över 18 år. Svaren samlades in mellan 2021-03-25 och 2021-04-07.

Källa: AB Trav och Galopp (ATG)

Bild: Marcus Paulsson, Mörrum, utsedd till ligans med värdefulla spelare och bäste forward. FOTO: Martin Eriksson