Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Teckenspråkets dag 40 år – Världskulturmuseet släpper onlinecirkus

idag den 14 maj firar Teckenspråkets dag 40 år. Världskulturmuseet släpper nu onlinecirkus med teckentolkning.

I fyra korta instruktionsvideor kan barn och vuxna på ett lekfullt sätt lära sig olika cirkusövningar. Filmerna är inspelade i utställningen “Tillsammans” där besökare utforskar, leker och lär tillsammans genom både kropp, hjärta och hjärna.

– I cirkusen såväl som i livet behöver vi kunna samarbeta – något som kräver både mod, tillit och nyfikenhet. Det kan vara både svårt och lustfyllt. Med Tillsammanscirkus kan barn och vuxna leka, utmanas och upptäcka det fantastiska med att göra saker tillsammans, säger Anna Tarschys, programkoordinator på Världskulturmuseet

I cirkusfilmerna möter vi Lorena, Jailton och Elvira från Cirkus Unik. De lär oss övningar såsom våningssängen, flygplanet och dubbelhunden. Nu släpper museet filmerna med teckentolkning. Världskulturmuseernas vision är att göra världen större, mänskligare och mer inkluderande. Myndigheten arbetar aktivt med att tillgängliggöra programpunkter och samlingar till så många som möjligt.

Filmerna är framtagna i samarbete med Cirkus Unik, som arbetar med att ge alla barn möjligheter att utvecklas oberoende av social, ekonomisk eller kulturell bakgrund.

Källa: Världskulturmuseet