Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska och utländska tittares favoritprogram

 

Den stora älgvandringen har slagit ett nytt rekord med runt 25 miljoner visningar av årets säsong. I år har SVT öppnat upp möjligheten för tittare i fler länder att se älgarnas vandring i Kullberg och det har varit framgångsrikt.

– Vi har återigen upplevt mycket kärlek från publiken i Sverige och det är härligt att fler tittare i andra länder också fått upp ögonen för älgarna. Särskilt roligt att vi fått ett stort tillskott av yngre tittare i år och det är intressant att se hur sändningarna engagerar på samma sätt som det gjort här hemma runt om i världen. Älgarnas vandring är uppenbarligen en berättelse i världsklass, säger SVT Umeås programchef och ansvarige utgivare, Bengt Strömbro.

Det finns dock fortfarande chans att se simmande älgar i Kullberg. I SVT:s nya slow-tv-satsning Mot ljusare tider har fler fönster för vårtecken öppnats upp runt om i hela Sverige, och däribland finns fortfarande några kameror kvar som fångar eftersläntrande älgar.

Den stora älgvandringen vann tv-priset Kristallen för årets innovation 2019, och kommer tillbaka med en fjärde säsong 2022.

Källa: SVT

Foto: Anders Strömqvist/SVT