Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Käpphästsuccén är tillbaka – alla kan vara med i Glädjehoppet

 

Under juni månad är käpphästtävlingen Glädjehoppet tillbaka efter dundersuccén förra året. I år skänker Agria Djurförsäkring 10 kronor per deltagande ekipage till kampen mot barncancer. Och det är riktigt enkelt för alla käpphästryttare att bidra – bara att anmäla sig, fatta full galopp och filma.

– Med Glädjehoppet vill vi skapa en rolig stund för alla käpphästryttare, och tillsammans bidra till en viktig sak. Nu hoppas vi rekordmånga anmälda och samma fantastiska engagemang som förra året, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst hos Agria Djurförsäkring.

Förra året deltog 1 027 engagerade käpphästryttare, från 1 till 68 år, från Pajala i norr till Ystad i söder, i den digitala tävlingen Agria Ponnyklubbs Glädjehopp. Ponnyentusiaster, familjer och ridklubbar ställde mangrant upp för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Det är enkelt att delta – allt som behövs är några hemmagjorda hinder, en käpphäst och någon som hjälper till att filma (exempelvis med mobilen). Anmälan sker via agria.se och filmen mejlas sedan till Agria.

Käpphästryttaren väljer mellan höjderna 30, 50 eller 70 centimeter och ju fler som anmäler sig desto mer pengar samlas in till Barncancerfonden. Dessutom får alla deltagare en fin guldrosett skickad till sig från Agria Ponnyklubb.

Så går det till
I Agria Ponnyklubbs Glädjehopp kan alla som har eller kan låna en käpphäst vara med – tävlingen rids som en clear round där samtliga felfria ekipage är vinnare. Anmäl dig till en av klasserna:

Klass 1: Hoppning 30 cm Clear Round
Klass 2: Hoppning 50 cm Clear Round
Klass 3: Hoppning 70 cm Clear Round

Anmälan görs när som helst under tävlingsperioden den 1-27 juni 2021. När du anmäler dig på agria.se får du information om hur du skickar in din film.

Särskilda bestämmelser
1. Klädsel: valfri.
2. Tävlingsbana: valfritt men helst utomhus på gräs, grus eller sand.
3. Bär gärna nummerlapp (kan göras av ett vanligt papper med valfritt nummer).
4. Glöm inte att visa upp hästens pass för filmkameran innan start (passet kan göras av ett vikt papper och kan innehålla information som hästens namn, färg, stam, höjd och födelseår).

Källa: Agria

Foto: SheltieBoy from USA