Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Triathlon EM i Kitzbühel, Österrike. Svenska landslaget är på plats med historisk stor trupp

I helgen pågår Europa Mästerskapen i Triathlon. Det svenska landslaget har en historisk stor trupp på plats. Totalt är elva aktiva på plats för att tävla i distanserna supersprint och mixad stafett.

Foto: Sweden Triathlon

För första gången har Svenska Triathlon förbundet tagit ut en så här stor landslagstrupp. Totalt är det elva aktiva på plats för att tävla på EM. Mästerskapet är för juniorer och U23/elit. För några är det första gången de tävlar internationellt medans en del av truppen har tidigare erfarenheter av internationella tävlingar och mästerskap.

Sportchef Angela Fox säger att det är superkul att kunna vara en så stor trupp på plats, vi kan vara den största truppen på mästerskapet. Det skapar en viss respekt emot det andra länderna.

De aktiva har längtat till att få tävla internationellt och få stötta och peppa varandra under tävlingshelgen. Under fredagen körs alla semifinal heat för att sen göras upp på lördagen i A eller B finaler. Söndagen som är tävlingens sista dag är det mixad stafett som ska genomföras. Sverige kommer ställa upp med ett junior lag samt ett U23/elit lag.

Möjligheterna för goda prestationer och resultat för det svenska landslaget finns. Vi hoppas och tror att alla kommer ta sig till en A eller B final och även där kunna prestera fint. Framförallt kommer söndagens stafetter bli otroligt spännande där chanserna till bra placeringar och fina resultat finns.

Källa: Sweden Triathlon