Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Aktivt klimatarbete hos arbetsgivaren viktigt för yngre

Tre av fyra unga svenskar, 75 procent, uppger att det är ganska eller mycket viktigt att arbetsgivaren har ett aktivt klimatarbete när de söker nytt jobb. Det visar en undersökning från ManpowerGroup.

– Klimatet är en oerhört viktig fråga som påverkar människors livsstil, konsumtionsvanor och val av arbetsgivare, inte minst hos unga. En systematisk satsning på klimatarbete kommer vara en förutsättning för de arbetsgivare som vill fånga upp unga talanger i framtiden, säger Mikael Jansson, vd på ManpowerGroup Sverige.

Tre av fyra unga svenskar, 75 procent, uppger att det är ganska eller mycket viktigt att arbetsgivaren bedriver ett aktivt klimatarbete när de söker jobb, enligt arbetslivspanelen Manpower Work Life. Bland äldre är motsvarande siffra 65 procent och bland svenskar i allmänhet 69 procent.

Yngre svenskar är även den grupp som är mest positiv till sin nuvarande arbetsgivares klimatarbete. Drygt två av tre respondenter som är yngre än 30 år, 70 procent, ger betyget ganska eller mycket bra på arbetsgivarens klimatarbete 2021. Under 2019 var motsvarande siffra bland yngre 65 procent, enligt Manpower Work Life.

– Pandemiåret har drivit på för digitala arbetsformer och minskat vårt resande, vilket sannolikt har varit positivt för klimatet. Nu har Sveriges arbetsgivare en möjlighet att fortsätta på den inslagna vägen, ta vara på medarbetarnas klimatintresse och samtidigt stärka den interna stoltheten på företaget, säger Mikael Jansson.

 

Källa: ManpowerGroup