Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rekordveckor för noteringar på Stockholmsbörsen

För Nasdaq fortsätter trenden med det ökade antalet noteringar. Under de senaste två veckorna har Stockholmsbörsen sett det högsta antalet nynoteringar i modern tid. Under veckan 7-11 juni välkomnades hela åtta bolag. Veckan därpå noterades ytterligare tio bolag. De 18 bolag som tillkommit på Stockholmsbörsen representerar tillsammans ett marknadsvärde på 61 miljarder kronor. 

Starten på noteringsåret, där första kvartalet var det bästa någonsin, visar på ett starkt intresse bland både och små och stora bolag att söka tillväxtkapital via Nasdaqs marknader, särskilt Stockholmsbörsen och Nasdaq First North Growth Market. Tack vare ett gott investeringsklimat präglat av starka investerare, banker och rådgivare samt ett högt intresse för aktiemarknaden har Sverige på senare år utvecklats till en av Europas ledande hubbar för aktiehandel i små- och medelstora bolag.

Under rekordveckorna har ett flertal noterbara bolag välkomnats, däribland Vimian, en notering på Nasdaq First North Growth Market. Med en värdering på 24 miljarder kronor är det den största noteringen som någonsin gjorts på tillväxtlistan, sett till initialt börsvärde. Andra bolag som välkomnades var bland andra klädföretaget Revolution Race (9 mdr SEK) som noterades på Stockholmsbörsen och poddtjänsten Acast (5 mdr SEK) som noterades på Nasdaq First North Premier.

”Det första halvåret i år, i synnerhet den stora inströmningen vi sett under dessa veckor, är ett tydligt bevis på att bolagens både tillgång och efterfrågan på tillväxtkapital och tilltron till våra marknadsplatser som finansieringskällor står fortsatt starka”, säger Adam Kostyál, europeisk noteringschef på Nasdaq.

Inflödet av nya bolag fortsätter juni ut och Adam Kostyál är optimistisk till ett starkt avslut av årets första halva.

”Ser vi framåt fortsätter vi se en aktiv marknad, enbart på torsdag noterar vi sex nya bolag på Stockholmsbörsen och Nasdaq Firsth North Growth Market”, säger Adam Kostyál. ”Samtidigt som vi ser en positiv noteringtrend är vi stolta att under året också kunnat lansera nya tjänster för investerare och noterade bolag, exempelvis en marknad för SPACs (special purpose acquisition company) och Nasdaq Green Designation, en grön märkning som hjälper bolagen att redovisa sina hållbarhetssatsningar.”

 

Bolag som noterats på Stockholmsbörsen 7 – 20 juni 2021

·       Ngenic AB ·       Cline Scientific AB
·       Sleep Cycle AB ·       Zordix AB
·       SaveLend Group AB ·       RVRC Holding AB
·       SOZAP AB ·       TH1NG AB
·       Maven Wireless Sweden AB ·       Acast AB
·       Sivers Semiconductors AB ·       Hexicon AB
·       Elicera Therapeutics AB ·       Physitrack PLC
·       Sdiptech AB ·       CodeMill AB
·       Aventura Group AB ·       Vimian Group AB

Källa: Nasdaq Nordic