Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Turnerande konstutställning i Stockholm

5 juli till 30 augusti bjuder Kulturskolan Stockholm på en turnerande konstutställning. 22 unika konstverk skapade barn av och ungdomar, tar plats på gator och torg i Stockholm.

Pappersprinsessan, av Anna, 17 år Kulturskolans Avancerade Program (KAP). Foto Stockholm Stad

– Det här är ett fint sätt att visa upp Kulturskolans verksamhet och levandegöra stadsmiljön med elevernas fantastiska konstverk. Jag hoppas att utställningen bidrar till att fler får upp ögonen för Kulturskolan så att fler barn och unga får möjlighet att prova på eget skapande, säger kulturborgarråd Jonas Naddebo (C).

­–Vi på Kulturskolan hoppas att utställningen ska inspirera, integrera, och skapa glädje för stockholmare i deras närmiljö, och även glädja de som besöker vår stad i sommar.” säger Sabina Forsberg och Anna Sörensen, producenter på Kulturskolan Stockholm.

De unga konstnärerna som bidrar med verk till konstutställningen har under året deltagit i Kulturskolans konst- och mediekurser. Eleverna är i åldrarna 6 till 20 år och kommer från flera delar av Stockholm.Kulturskolan är en stor verksamhet som når många unga, så konstpedagogerna har haft en utmanande uppgift att välja ut 22 verk.

–Slutresultatet har blivit en samling unika konstverk som vi är stolta över att få visa för allmänheten runt om i Stockholm med start i Farsta Centrum med start 5 – 11 juli,  säger Anna Sörensen.

Verken är skapade av elever i Kulturskolans konst- och mediekurser, där även Kulturskolans Avancerade Program (KAP), Kulturskolans Resurscenter, Unga Berättars feriearbetarprojekt i Tensta, samverkansprojekten ”Kultur för alla” i Rågsved och Rinkeby och ”Må bra av Kultur” även ingår.

Källa: Stockholm Stad