Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT sänder volleyboll-EM

 

Nu är det klart att SVT kommer att sända från EM i volleyboll dit Sveriges damlandslag kvalificerat sig för första gången på 38 år.

– Det känns otroligt roligt att sända ett Europamästerskap i volleyboll igen, särskilt med detta spännande landslag som leds av världsstjärnan Isabelle Haak, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

EM avgörs mellan 18 augusti och 4 september på fyra platser runt om i Europa. Sverige kommer att spela sitt gruppspel i Rumänien och utöver värdnationen kommer Sverige att möta Turkiet, Nederländerna, Ukraina och Finland. De fyra högst rankade lagen från varje grupp, totalt fyra grupper, kvalificerar sig för slutspel. SVT visar alla Sveriges matcher plus semifinalerna och finalen.

– Många minns, eller har hört talas om, Sveriges EM-silver i Globen 1989 när det verkligen rådde volleybollfeber. Det går inte att ha sådana förhoppningar nu, men vi såg ett riktigt stort intresse för det svenska damlandslaget under kvalet i maj och en slutspelsplats kan absolut vara inom räckhåll, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef SVT.

Serbien har vunnit EM de två senaste gångerna, 2019 och 2017 och är dessutom regerande världsmästare. Förutom EM i volleyboll för damer kommer SVT också att sända EM-finalen i volleyboll för herrar 19 september.

Fakta om EM i volleyboll
Värdnationer: Bulgarien, Kroatien, Rumänien och Serbien

Sveriges matcher:
torsdag 19 augusti 15:00 Sverige-Finland
lördag 21 augusti 19:30 Rumänien-Sverige
söndag 22 augusti 16:30 Turkiet-Sverige
måndag 23 augusti 16:30 Sverige-Ukraina
onsdag 25 augusti 16:30 Sverige-Nederländerna

• Gruppspel: 18-26 augusti
• Åttondelsfinaler: 28-30 augusti
• Kvartsfinaler: 31 augusti – 1 september
• Semifinaler: 3 september
• Bronsmatch och final: 4 september

Källa: SVT

Bild: Rebecka Lazic, en av spelarna i det svenska volleyboll-landslaget. Foto: Bildbyrån