Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu startar Svenska Mästerskapen i discgolf

Nu till helgen, 27-29 augusti, samlas svenska eliten i discgolf för att spela Svenska Mästerskapen på banorna i Västervik. Ett stjärnspäckat spelarfält med forna världsmästare och EM-medaljörer tillsammans med nya och kommande stjärnor. På söndag eftermiddag efter totalt 5×18 hål spelade vet vi vilka som kan titulera sig SM-medaljör 2021.

Foto: Svenska Frisbeesportförbundet

I herrklassen är det stjärnspäckat med Linus Carlsson, sverigeetta, nyligen silvermedaljör på Europamästerskapen och regerande Svensk mästare som storfavorit. Men flera andra namn går inte att räkna bort och på plats finns även Henric Hagman som vann senast Västervik arrangerade SM (2019), Anders Swärd hemmaspelare med flera SM-medaljer på meritlistan, Max Regitnig vinnare av senaste deltävlingen på Nationella touren som spelades i Lund den gångna helgen. Förutom dessa finsn det minst en handfull andra namn som kommer vilja vara med och slåss om guldet.

Även i damklassen hittar vi en storfavorit i form av Sofie Björnlycke, regerande och flerfaldig svensk mästarinna. Men för att ta hem ännu ett SM-guld kommer Sofie bland annat behöva slå Birgitta Lagerholm (Världsmästare 2004 och EM-guld 2001, 2003, 2007 och 2008). I och med discgolfens tillväxt senaste åren finns det även flera nya spelare med Hanna Jansson i spetsen som är relativt obeprövade på den här nivån men som kommer vilja sätta de mer rutinerade på plats.

Tävlingen spelas på två olika banor, Jenny Discgolfbana och Alvikens Discgolfbana. Banorna är i toppskick och kommer bjuda på en bra variation av hål som kommer kräva det yttersta av spelarna. Totalt kommer de 144 spelarna spela 5 x 18 hål under de 3 tävlingsdagarna.

Vädret – Men störst utmaning kommer nog vädret bli. Väderprognosen visar på 3 dagars regn vilket kommer kräva en nivå till för de spelarna som tänkt placera sig bra. Att hålla sig varm och materialet torrt kommer bli en av nycklarna till ett lyckat SM.

Källa: Svenska Frisbeesportförbundet