Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Säsongspremiär i Skottland för landslaget i rullstolscurling

VM i februari 2020 och firande av en härlig bronsmedalj, det var den sista stora händelsen för landslaget i rullstolscurling innan Corona-pandemin slog till. För det svenska landslaget med Viljo Petersson Dahl, Kicki Ulander, Mats-Ola Engborg, Sabina Johansson och Ronny Persson är det en minst sagt efterlängtad premiär kommande helg.

Foto: Svenska Curlingförbundet

– En fantastisk känsla och nästan lite overkligt att äntligen få ladda för tävling igen och att få starta uppladdningen mot VM och Paralympics på riktigt, säger förbundskapten Peter Narup.

För spelarna i landslaget väntar en intensiv höst med tävlingar i Skottland och Norge innan VM som spelas i Peking, Kina i slutet av oktober.

– I normala fall hade vi inte spelat ett VM under en säsong där vi har Paralympics men det blev effekten när det fick ställas in i februari. Nu blir det en häftig bonus istället och viktigt som testevent innan Paralympics, säger Peter.

Helgens tävling är den första av tre i serien “Euro Super League” med deltagande lag från hela Europa.

Det stora målet för säsongen är Paralympics 4-13 mars 2022 där Sverige redan är inkvalade genom bronsmedaljen vid VM 2020.

Helgens tävlingar i Stirling, Skottland kan följas via livestreaming på YouTube

Källa: Svenska Curlingförbundet