Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stort tryck för kommande mässor

Efter 18 tuffa månader blickar Stockholmsmässan fram emot att 2022 åter kunna arrangera mässor och event fullt ut i anläggningen, detta tack vare att restriktionerna för antalet deltagare på inomhusevenemang hävs den 29 september. Inför 2022 är bokningsläget för våren mycket bra med 72 % av ytorna som är sålda på mässorna från januari till april. 

De positiva signalerna att mässanläggningar från den 29 september kan öppna upp för större mässor och åter välkomna kunder och besökare märktes direkt på Stockholmsmässan. Samtalen från utställare och arrangörer ökade omedelbart, självklart med många frågor men framförallt med önskan att få ställa ut eller arrangera event i hallarna. Det gäller framförallt Formex, Stockholm Furniture & Light Fair, Antikmässan, Allt för sjön, Nordiska Trädgårdar, GastroNord & Vinordic Wine Challenge och Nordbygg.

– Det är härligt att se att efterfrågan och intresset för mässor är fortsatt stort. Människor längtar efter att samlas, titta på produkter, träffa branschkollegor och göra affärer. Mässor är den självklara platsen för många branscher för just detta. säger Camilla Hållbro, kommersiell chef, Stockholmsmässan.

Fina siffror på vårens mässor
Det gynnsamma bokningsläget är en trend för samtliga mässor. Det är ett tydligt tecken på utställarnas längtan och behov av att åter träffa sina kunder och besökare på en mässa. På bara en dryg vecka, sedan beskedet kom, har säljarna på Stockholmsmässan arbetat hårt med att bekräfta utställningsytor. Idag är 72 % av ytan på vårens mässor bokade och sålda.

Fortsatt säkra event
Självklart fortsätter Stockholmsmässan att erbjuda säkra och trygga arrangemang som tack vare samarbetet med övriga mässarrangörer genererat säkerhetskonceptet ”Vi ses säkert”: Det innebär att en rad nya rutiner och säkerhetsåtgärder infördes inför öppnandet efter sommaren. Säkerhetsarbetet kommer att fortgå så att utställare och besökare garanterat kan känna sig trygga. Stockholmsmässan är dessutom även Covid-19 certifierad.

Hösten 2021
Under 2020 och 2021 har Stockholmsmässan haft aktiviteter på mässan med flera filminspelningar, fortsatt padelanläggning i Hall B, stjärnkocken Sebastian Gibrand med Team Sweden som tränar för fullt inför Bocuse d’Or med mera. I oktober genomförs den första regelrätta mässan sedan Stockholmsmässan stängde ner under Allt för sjön 2020. Den 27-28 oktober går Sectech, en säkerhetsmässa som är slutsåld och till och med har kö på utställare som vill medverka.

Källa: Stockholmsmässan