Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jazzklubben Fasching startar samarbete med livestreamplattformen Doors

 

Som första livescen i Sverige startar jazzklubben Fasching upp samarbete med den nya livestreamplattformen Doors. Först ut att streamas via den nya plattformen är konserterna med Ron Carter den 22 september och Maja Francis den 25 september.

Efter att ha streamat gratis via sin Facebooksida två gånger i veckan under hela pandemin, börjar Fasching därmed att sälja biljetter till sina direktsända konserter.
– Under pandemin ville vi dels stötta alla musiker som mer eller mindre stod utan inkomst från en dag till en annan, dels visa Sverige att vi på Fasching hänger i, att vi är en aktör som ställer om när krisen kommer. Under hela tiden var konserterna gratis. Nu när vi kan blicka framåt och får öppna dörrarna till vår publik igen, känner vi att det är dags att ta nästa steg och utveckla vårt streamingerbjudande, Vi är glada över att kunna göra det tillsammans med Doors som är ledande inom branschen, säger Faschings VD Eric Birath.

Livestreamplattformen Doors gör så att musiker/arrangörer kan nå en global publik genom livestreamade föreställningar. Den svenska plattformen har tidigare direktsänt konserter med Lars Winnerbäck, Ellen Krauss, Esther, Albin Lee Meldau, The Ark och Tomas Ledin.

Först ut bland konserterna som Fasching kommer att sända via plattformen blir den slutsålda konserten med Ron Carter den 22 september. Den andra konserten som sänds via liveplattformen blir med artisten Maja Francis, den 25 september.  Även den konserten är slutsåld.

– Konserterna är på fel sida om restriktionslättnaderna men genom att erbjuda dem via Doors kan vi nå en betydligt större publik än de som får komma in i vår lokal, säger Eric Birath. Vi ser också fram emot att sända fler av våra konserter via Doors framöver. Håll utkik i våra kanaler efter mer information!

22/9 Ron Carter Foursight Quartet
https://www.fasching.se/stream-ron-carter/

Om Ron Carter
Ron Carter estimeras ha medverkat på över 1000 skivinspelningar och är en av jazzens främsta basister genom alla tider. Han debuterade i det tidiga sextiotalet i samarbeten med Cannonball Adderley, Eric Dolphy, och Thelonious Monk för att nämna några. I fem år, 1963-68, var han med i den legendariska Miles Davis Quintet. Ron Carters senaste besök i Stockholm och på Fasching resulterade i hans senaste två skivor, Foursight – Stockholm v.1-2.

25/9 Maja Francis
https://www.fasching.se/stream-maja-francis

Om Maja Francis
Maja Francis släppte sin debutsingel ’Last Days Of Dancing’ 2015 och befäste därmed sin position på pophimlen. Sedan dess har hon släppt två EP:s 2018 och därefter sadlat om mer som singer/songwriter än popartist. Hennes debutalbum A Pink Soft Mess släpps senare i år.

Källa: Fasching

Bild: Kjell Gustavsson Rythm’n Blues Orchestra på Fasching. Foto: Bengt Nyman, Vaxholm