Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Spritmuseum öppnar upp med skånsk höstmiddag och trendiga skånska drycker

 

Kockarna Sebastian Sterninger och Ronni Jensen på Spritmuseums restaurang har gett sig i kast med att tolka klassiska skånska rätter som matchar de spännande dryckerna under Skånska Dryckers gästspel 20 oktober.

– Det är extremt roligt att fundera över skånska klassiker men också att ta dem ett steg vidare. Vi två har våra rötter i Småland och Danmark, så vi gör vår egen tolkning av den skånska hösten tillsammans med restaurangens sommelier Hanna Lilja, berättar Sebastian Sterninger.

På menyn finns både gås, lerpottasill, äpple, kål och svamp. Här finns den skånskaste av efterrätter – spettekaka serverad med en stockholmstvist. Det blir även linser och quinoa odlade i Skåne, relativt nya som inhemska råvaror.

Middagsgästerna börjar med ett glas skånskt bubbel och en guidning av Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson i museets utställning om svenskt vin, där flera av vinproducenterna i Skåne finns representerade med film och fakta. Tillsammans med Carina Olofsson Gavelin från Skånska Drycker presenterar hon också kvällens dryckesmeny.

Foto: Holger.Ellgaard