Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hattrick av Västerhaninge håller liv i division 3 södra Svealand

Max Forsberg rullar in kvitteringen till 1-1. Foto: Thomas Persson /PP-Press

Trots en rivstart med mål redan i tredje spelminuten skall Segeltorp vara nöjda med en poäng mot Västerhaninge. Men gladast åt resultatet är nog Rågsved.  

Publiken hade knappt hunnit sätta sig tillrätta i toppmötet i division 3 södra Svealand, innan serieledaren Segeltorp nätade.  En snabb omställning på högerkanten och Husein Aly stänkte in 1-0.  

Det dröjde dock inte länge förrän Västerhaninge bjöds in i matchen. I 10:e minuten slarvade Segeltorp vid en kort inspark, där målvakten kom helt fel och istället friställdes Max Forsberg, som enkelt kunde rulla in kvitteringen och sitt första av tre mål för dagen. 

Under första halvlek lyckades Segeltorp ta sig fram på kanterna för att skapa omställningslägen och man hade ett visst tryck mot Västerhaninge, dock utan att skapa några vassare chanser.  I slutet av halvleken fick Segeltorp utdelning, när Romario Navarro nätade frispelad mitt i boxen. Med en 1-2 ledning gick man sedan till pausvila. Förutom målet hade Västerhaninge inga andra avslut mot mål under första halvlek. 

-Vi hade ändå en bra stämning under pausen och kände att vi hade kontakt med Segeltorp. Vi bestämde att vi skulle utnyttja ytan mellan motståndarnas ytterbackar och innerbackar mer effektivt, säger Christophe Lallet, tränare i Västerhaninge.
-Vi kan också ha mer tålamod i spelet och våga hålla bollen mer, fortsatte Lallet. 

Det var tydligt att tränaren hade sina spelare med sig, för andra halvlek fick en helt annan karaktär. Västerhaninge kom ut och spelade med mer självförtroende, vågade utmana och utnyttja ytorna bättre. Det dröjde inte heller längre än till 50:e spelminuten förrän man kvitterat och en kvart senare hade tagit ledningen med 3-2, och Max Forsberg fullbordat sitt hattrick. 

Segeltorp fick inte kontroll över spelet i andra halvlek och slarvade också i sina omställningar, där passningarna flera gånger lades på fel ytor. En period i andra halvlek blev det Hawaii-fotboll med omställningar fram och tillbaka. Tyngden i den bättre spelartruppen gjorde dock att initiativet successivt övergick till Segeltorp, som tryckte tillbaka Västerhaninge den sista kvarten. Inte oväntat kom sedan kvitteringen i 85:e minuten, där från nära håll kunde Jesper Tavares Jansen nicka in bollen i mål.  

På tilläggstid hade Västerhaninge en utmärkt kontring från vänsterkanten som skulle ha avgjort matchen, men Segeltorps målvakt tog revansch för 1-1 målet och gjorde en vass räddning. 

Det oavgjorda resultatet kändes som två tappade poäng för Västerhaninge, men efter två mållösa matcher mot svagare motstånd får man se det som ett steg framåt för laget. För Segeltorps del gäller det att ladda om så att man kan gå in och styra nästa match tydligare, för saka närmar sig nu Rågsved i tabellen. 

Det var en trevlig match för åskådarna (kanske inte lika mycket för tränarna) och båda lagen går nog hem med känslan att man kunde fått med sig två poäng till, och att man kan bättre än så här.