Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Innebandy – Sverige slog Schweiz med stora siffror

En inledande tuff period och 1-1 på tavlan. Då gjorde debutanten Maja Wiström sina första poäng i seniorlandslaget och Sverige växlade ifrån rejält mot Schweiz till segersiffrorna 10-2.

• Tuff och hård var inledningen av matchen. Och lika tufft att särskilja lagen var det på tavlan efter den första perioden.

Men i andra började Sverige få utdelning på sina chanser och när blågult tog ledningen på nytt var det den unga duon med Wilma Johansson som målskytt och debutanten Maja Wiström som assistläggare.  Hennes första i landslagströjan.

– Jag var lite nervös innan men det släppte ganska så snabbt Det är jättekul såklart att få göra poäng. Jag spelar också med fantastiskt bra spelare runt mig så det är lätt att göra poäng, säger Maja Viström.

Chanserna till fler mål fanns i andra men då målen inte kom där blev det desto fler i tredje istället. 3–1 blev snabbt till 7-1 efter fyra minuter av tredje perioden och effektiviteten fortsatte för svenskorna.

– Det kändes som att det lossnade rejält efter andra halvan av matchen. Det var jämnt fram till tredje och då fick vi rejäl islossning, säger Emelie Wibron som gjorde ett mål och nu bara är ett enda mål från 100 mål i landslagströjan.

– Det säger någonting om vilken kvalité hon har hållit i landslaget. Nu har hon gjort 99 men att göra tresiffrigt i landslaget är en fantastisk prestation som inte många når upp till, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Poängdebutanten Maja Wiström visade framfötterna ytterligare genom en ny vacker  assist innan poängsprutorna Sofia Joelsson och Emelie Wibron samarbetade in ett tionde och sista mål. Slutsiffrorna blev till stora 10-2 och nu börjar omladdning för Tjeckien på lördag och Finland på söndag.