Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sweden Rock lanserar akvavit i lokalt samarbete

 

I samarbete med destilleri/bryggeri One Nine Spirits (Brygghus 19) i Karlshamn lanserar Sweden Rock Festival AB idag sin första akvavit; ”Sweden Rock Small Batch Akvavit”.

Nordens största hårdrocksfestival Sweden Rock äger som bekant rum i den lilla orten Norje i Blekinge. Bara någon mil från festivalområdet, i den historiska dryckesstaden Karlshamn, ligger One Nine Spirits (Brygghus 19). Tillsammans har de två organisationerna tagit fram en hantverksmässigt destillerad akvavit som fått namnet Sweden Rock Small Batch Akvavit.

I denna akvavit möter den klassiska kryddan kummin röllekans örtiga karaktär och lakritstoner från anis. Malt adderar sedan en lätt rökighet och gifter samman kryddorna. Slutresultatet är ett begränsat antal flaskor av en unik och välbalanserad dryck med spännande smakprofil.

”Det är en ära för oss att få möjligheten att ställa vår smak-innovations-kraft till förfogande”, säger Dan-Magnus Svensson, VD på One Nine Spirits. ”Vi har utgått från och sedan ”rockat till” de klassiska kryddorna och hoppas såklart denna akvavit ska bli uppskattad.”

”Vi är väldigt glada över slutresultatet”, säger Marcus Antonsson, dryckesansvarig på Sweden Rock Festival. ”Vår akvavit passar fint som snaps på till exempel kommande julbord, men den är också riktigt trevlig som bas i en modern cocktail.”

Namnet ”Small Batch” syftar på att det enbart tillverkas ett fåtal flaskor och akvaviten är den första i denna nya serie.

”Ja, vi har bara tagit fram 2000 exklusiva flaskor, och det finns inga planer på att tillverka fler när de tar slut”, förklarar Marcus Antonsson. ”Däremot är tanken att vi ska fortsätta konceptet med kvalitativa och limiterade upplagor hos mindre destillerier, men vilket som är näst i tur får vi återkomma till.”

Den 25 oktober släpps alltså Sweden Rock Small Batch Akvavit på Systembolaget. Den kostar 599 kr och finns tillgänglig i beställningssortimentet.

 

Fakta
Namn: Sweden Rock Small Batch Akvavit
Artikelnummer: 53657
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 38 %
Dryck: Akvavit
Ursprung: Sverige
Producent: One Nine Spirits, Karlshamn
Pris: 599 sek
Upplaga: 2000 flaskor
Systembolaget: Beställningssortimentet
Masterblender: Dan-Magnus Svensson, One Nine Spirits

Källa: Sweden Rock Festival AB

Foto: Sweden Rock Festival AB