Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges Mysigaste Hem 2021 är utsett

 

SVERIGES MYSIGASTE HEM lockade 1 271 familjer att skicka in sina bidrag för att delta i tävlingen. Av dessa röstades 24 finalister fram i kvalet. Finalen startade i juni och våra läsare röstade fram de tre vinnarna. Genom tävlingen har 132 676 personer röstat på sin favorit.

Vinnaren blev Camilla Dahlin från Dalarna. Hon och hennes sambo Erik samt sonen Wilmer bor i en 1,5 plansvilla, byggd 1890. Ett hus som renoverats med en varsam hand och har en nästan magisk mix av genuint hantverk blandat med gammalt och nytt.

Vad sägs om en blandning av gammalt plankgolv, kakelugnar, loppisfynd, Ikea och tapeter från William Morris?

Kryddat med två förnäma ragdollkatter som nästan beter sig som ägare till huset. Och vad sägs om en utemiljö med fiskbensmönstrat trädäck med pizzaugn och bardisk på hjul?

Tillsammans har Camilla och Erik byggt, fixat och lärt sig renovering, tapetsering och målning efter hand. Camilla med mycket idéer och en stor portion ”det där fixar vi lätt” och Erik med lite mer eftertänksamhet och en uns av kontrollbehov. Men i ett gammalt hus är inte millimeterprecision någon enkel match.

– Jag brukar säga att allt görs relativt här, det måste man. Golvet på ovanvåningen skiljer 11 cm på vissa ställen och det är inte utan att man kan tro att man tagit ett glas eller två när man går där uppe. Men man vänjer sig, berättar Camilla glatt.

I det senaste numret av Villalivet, som kommer ut 2-4 november, samt på villalivet.se får läsarna veta mer om deras inspirerande hem.

1 271 BIDRAG DELTOG

Tävlingen startade i februari där Villalivet bad läsarna skicka in sina bilder som beskrev det mysiga med just deras hem. Villalivets läsare valde ut 24 finalister bland de 1 271 tävlande bidragen i kvalet. Därefter fick läsarna rösta fram de tre vinnarna i Sverige.

Vinnare blev Camilla Dahlin från Dalarna. Tvåa blev Susanne Stjärnglimra från Sparreholm, Sörmland och trea blev Ann-Louise Forsberg Alfredsson från Munka Ljungby i Skåne.

Som vinnare i tävlingen får Camilla varor för över 200 000 kr: 60 000 kr i presentkort från Contura, 50 000 kr i presentkort från Mio, Vista 130 ångdusch från Tylö, Gasolgrill Cayenne från Solhaga, en espressomaskin med årsförbrukning från Melitta samt en hemlig present från Landshypotek Bank.

Andraplats vann priser/produkter till ett värde av 115 000 kr och tredjeplats 70 000 kr.

LYCKAD SATSNING

Tävlingen har genomförts för 4:e året i rad och har engagerat många läsare och flera exklusiva partners som bidragit med de fina priserna. Vi riktar ett stort tack till: Mio, Landshypotek Bank, Melitta, Contura, Tylö och Solhaga.

– Många av oss har tillbringat mer tid hemma än vanligt senaste året. Därför är det extra aktuellt att lyfta fram hemmet som en mysig och trivsam plats. Det är inspirerande att se alla vackra miljöer som husägare runt om i landet skapar, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

–Självklart kommer vi att fortsätta även under 2022, säger Jonas Natt och Dag, affärsutvecklingschef på Villalivet.

Källa: Villalivet

Foto: Villalivet