Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya sällskapsspel

 

Under coronapandemin sköt spelförsäljningen i Sverige i höjden och intresset för att spela sällskapsspel har bara fortsatt att öka. Nu släpper frågespelet MIG fyra nyheter. Allt ifrån ett EKO spel, i unikt samarbete med WWF och Naturskyddsföreningen, till nytt brädspel som ska få unga och gamla att röra på sig.

Trenden med ökad försäljning av sällskapsspel syns runt om i världen och kan till viss del förklaras av pandemin och att semestrandet på hemmaplan ökat kraftigt.

-Men dessutom verkar folk ha tröttnat på att sitta framför skärmar. Vi människor är sociala varelser och har starka behov av att umgås på riktigt med nära och kära, säger Helena Sverrisdóttir Liewendahl.

För att möta efterfrågan släpper företaget Compete Now i år hela fyra spelnyheter.

0-100 Familj. Kan spelas av alla mellan 6 och 100 år. Alla svar är ett tal mellan 0 och 100. Yngre barn får hjälp av ett medföljande måttband och ett enkelt handikappsystem. Rekpris 309 kr.

Till Toppen. Företagets första brädspel. Spelet har
utvecklats av tre unga tjejer, som i ett skolarbete via Ung Företagsamhet hade en idé om ett barnspel som minskar stillasittande och skärmtid och som gör kunskap och social interaktion till något roligt. Spelarna tar sig till bergets topp genom att svara på allmänbildande frågor för barn och göra fysiska utmaningar. Från 5 år. Rekpris: 349 kr.

EKO MIG. Ett unikt samarbete mellan Compete Now, WWF och Naturskyddsföreningen. Frågespelet ökar på ett underhållande sätt kunskapen om jorden och den vardagsnära miljön. För varje sålt spel skänks 16 kr till organisationerna. Från 15 år. Rekpris 249 kr.

MIG Svart. Ett klassiskt frågespel med 1540 nyskrivna frågor om allt mellan himmel och jord. Spelarna blir allmänbildade och har roligt på samma gång. Inte för lätt och inte för svårt. Från 15 år. Rekpris 309 kr.

Helena Sverrisdóttir Liewendahl och Git Hansson är vännerna från Göteborg som år 2000 kom på idén om ett frågespel som är lätt att ta med sig. Sedan dess har de drivit företaget Compete Now och skrivit drygt 130 000 allmänbildande frågor. Compete Now är ett av få företag i branschen som har speltillverkning i Sverige. Korten trycks i Skåne, kartongen i Simlångsdalen, block och regler i Göteborg och spelen packas ihop i Sisjön i Göteborg.

Källa: MIG

Bild: Fyra nyheter från MIG i år. Eko-MIG, 0-100 Familj, MIG Svart och Till Toppen. Foto: MIG