Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige totalsegrare i årets VM i e-sport

Årets VM i e-sport har avgjorts i spelen CS:GO, Dota2, PES och Tekken7. Det svenska e-sportlandslaget gick segrande ur turneringen.

-Det är fantastiskt. Vi började lite skakigt, men sedan spelade vi ihop oss och gick urstarka ur VM. Nu har vi bevisat oss som e-sportnation! Det har verkligen gett oss mersmak, säger e-sportförbundet, SESF:s förbundskapten Viktor Widblom.

Under VM i e-sporti Israel utsågs inte bara en vinnare i varje i spel, utan ländernas prestation i respektive spel räknades också ihop för att kunna kora världens bästa e-sportlandslag. När alla länders resultat räknats samman gick det svenska e-sportlandslaget ut som totalsegrare.

– Det har varit en fantastisk turnering med en fantastisk landslagstrupp. En riktigt ära att få representera Sverige tillsammans, säger Dota2-lagets coah Ashkan ”Sultanen” Namazi.

Det började minst sagt skakigt, med delar av CS-laget utbytt och ett positivt PCR-test på Arlanda.

– Årets landslag gör en fantastisk prestation och det tog oss hela vägen till totalsegern. Dota2-laget krigade sig till final, CS-laget knep en fjärde plats trots ett positivt PCR-test som tvingade Fredrik ”JAEGARN” Kempf att ta rollen som spelande coach. Både Boris och Sam levererade också jättefina matcher. En riktig laginsats med andra ord, säger Viktor Widblom.

Det här är Sveriges andra totalseger, första gången var 2011. Endast Sydkorea har vunnit totalsegern fler gånger. Svenska spel är huvudsponsor till landslaget och Consid och Telia är partners.

Årets e-sportlandslag bestod av:

CS:GO Hannes ”hns” Johansson, Gustav ”FRANSSON” Fransson, Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm, Adam ”bq” Bergqvist och den spelande coachen Fredrik ”JAEGARN” Kempf

Dota2 Joakim ”quick” Vik, Gabriel ”Steffert” Steffert, Alen ”Majkoo” Veric, Andreas ”Faceroll” Westling Jonathan ”Bengan” Hansson och coach Ashkan ”Sultanen” Namazi

PES-spelaren Samir ”Sam” Ben Sassi

Tekken 7-spelaren Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz

Källa och Foto: Consid