Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Södra Teatern håller World Aids Day Gala till förmån för Läkare mot AIDS

 

Den 1 december uppmärksammar Södra Teatern i Stockholm både de som lever med hiv, och de som världen över har avlidit och avlider i aidsrelaterade sjukdomar med en World Aids Day Gala. Under galakvällen uppträder en kavalkad av artister och en välgörenhetsauktion till förmån för Läkare mot AIDS genomförs.

– Under kvällen på Södra Teatern den 1 december blandar vi humor, underhållning och allvar för att samla in pengar till stiftelsen Läkare mot AIDS. Det blir en gala publiken sent kommer att glömma. Biljetter till galan finns att köpa på Södra Teaterns webbplats, säger Samuel Laulajainen, VD för Södra Teatern.

– På galan håller vi en välgörenhetsauktion där vi auktioner ut middagar, evenemangsbiljetter, smycken, skönhetsbehandlingar, skönhetsprodukter, böcker, doftljus, underkläder och mycket mer. Intäkterna från auktionen går oavkortat till Läkare mot AIDS, säger Samuel Laulajainen.

Artisten Patrik Jean med över 37 miljoner streams i ryggen och som var med i Melodifestivalen i våras är en av galakvällens artister.
– Det är en ära att få uppträda på denna viktiga gala. Det finns fortfarande stigma och okunskap kring HIV och AIDS, och varje tillfälle att öka medvetenheten är nödvändigt. Vi behöver minnas och påminnas, för att ta oss framåt, säger Patrik Jean som uppträder på galan.

Världsaidsdagen 1 december
Världsaidsdagen (WAD) är en internationell dag som instiftades 1988 för att skapa medvetenhet om hiv och aids och för att minnas de personer som avlidit i aidsrelaterade sjukdomar. Den 1 december uppmärksammas både de som lever med hiv, och de som världen över har avlidit och avlider i aidsrelaterade sjukdomar.

Kvällens artister
Admira Thunderpussy, Alexander Falk, Andy E, Blossom Tainton, Carola Andersson Mellqvist,
Johan Huumonen, Julia Alfrida, Katiadou, Kristian Kaspersen, Kuba, Linda Pritchard, Melanie Wehbe, Patrik Jean, SYLVE och Therese Sandin. Fler kan tillkomma.

Sponsorer hittills
Emilis Bar, Engelen, Smarteyes, Sofia Wistam, Tallbergs Förlag, Torso Shop & Massage, True Colours Cava, Urban Deli, Wallmans och Yearwood PR & Productions.

Källa: yearwoodpr.com

Bild: Södra Teatern. Foto: Arild Vågen