Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Storseger för Sverige i mötet mot ärkerivalerna Finland

Den svenska offensiven fortsatte att imponera under VM 2021 i Uppsala. Under tisdagen besegrade blågult ärkerivalerna Finland med hela 9-3. ”Det var en rolig match att spela. Många mål och mycket folk på läktaren, det var svårt att höra varandra därute”, säger Ellen Bäckstedt efter matchen.

Ljudvolymen inne i IFU Arena var stundtals öronbedövande när Sverige och Finland möttes under tisdagskvällen. 2209 åskådare hade sökt sig till arenan för att bevittna mötet mellan ärkerivalerna – och publiken fick verkligen valuta för pengarna när blågult snabbt öppnade målskyttet. 

För efter endast fyra och en halv minut spräckte Ellen Bäckstedt målnollan och rev ner publikens jubel. 

– Det är såklart jättekul att göra mål inför vänner och släkt och familj. Det är lite det som jag är här för att göra, säger Ellen Bäckstedt. 

Den svenska klacken gjorde sig påmind under hela matchen och efter slutsignal förklarade Bäckstedt vad stödet på läktaren betyder för landslaget. 

– Jättemycket såklart. Det är folk som man inte känner som hejar på en, det är extremt stort. Som jag sa så var det stundtals svårt att höra varandra därute, det är extremt kul. 

Den svenska offensiven har verkligen imponerat under VM 2021. På tre matcher har laget svarat för fantastiska 51 mål framåt, något Bäckstedt förklarar enligt följande. 

– Det finns väldigt mycket spetskvalité i laget och även bredd. Vi har många målgörare och även assistläggare. Det är bara att köra på så kommer målen och assisten för oss. 

Nu väntar lite vila för Sverige innan kvartsfinalen stundar på torsdag. Vilka det blir som blågult för möta återstår att se. 

– Vi har en liten vilodag imorgon med lite taktiska detaljer och sånt. Sen laddar vi tills på torsdag, efter det så är det bara att köra hela vägen, avslutar Ellen Bäckstedt. 

Sveriges nästa match i VM 2021 spelas på torsdag klockan 18.10 då kvartsfinal väntar. Vem som Sverige får möta där återstår att se. 

Källa: Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund