Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Innebandy VM: Wibron historisk när Sverige gick till VM-final

Emelie Wibron skrev in sig i historieböckerna när hon blev den mesta damlandslagsspelaren genom tiderna. Samtidigt passade hon på att briljera när Sverige gick till VM-final via hela 14-1 mot Schweiz.

Inför VM-semifinalen mot Schweiz tog Emelie Wibron emot pris när hon gjorde sig redo för sin 111:e landskamp – mest genom tiderna på damsidan.

2351 personer på läktarna i IFU Arena i Uppsala fick sedan se Sverige och Wibron spräcka målnollan – och sedan fortsatte målkavalkaden snabbt.

– Det är otroligt ärofyllt att få representera Sverige så många gånger. Det var väldigt kul att den 111:e landskampen var på hemmaplan i Sverige, med mycket publik i en betydelsefull match, säger Emelie Wibron.

Sverige gick upp till 4-0 i den första perioden och fortsatte ösa på i andra. Med 20 minuter kvar stod det hela 10-0 på tavlan.

– Det var jättekul att spela och vi gjorde en otroligt bra match. Vi var inte inställda på att det skulle bli så stora siffror, men det handlar om att vi gör en väldigt stark prestation. Nu känns det som att vi verkligen är förberedda inför finalen, säger Wibron.

Schweiz fick in ett mål i slutakten, men samtidigt gjorde Sverige fyra och skrev in slutresultatet 14-1. Wibron hade då inlett perioden med ett vackert solomål, till publikens stora jubel.

– Det var mäktigt. Det är väldigt speciellt med ett VM på hemmaplan. Vi har ett enormt stöd när i princip alla hejar på oss. Vi hörde knappt varandra på planen, men det är de här matcherna som är roligast att spela, säger Wibron.

Sverige möter antingen Tjeckien eller Finland i final, vilken spelas på söndag kl 16.30.
Matchen sänds på SVT.

Källa och foto: Svensk Innebandy