Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Läraren Martin Nilsson har Sveriges bästa minne – igen!

”Martin Nilsson – lägg det namnet på minnet!” sa David Batra när Martin memorerat dagens tidning under en tågresa till sin audition i ”Talang” på TV4. Efter helgens SM i minne som avgjordes i Växjö finns det ännu fler anledningar att göra det. Martin gick vinnande ur en hård strid om SM-guldet. 

Martin som bor i Halmstad men jobbar i Lund som lärare i just minnestekniker kan nu titulera sig dubbel svensk mästare i minne då han försvarade sin titel från 2019. Silver gick till Idriz Zogaj, från Göteborg som gjorde comeback och tog sin första medalj i ett SM. Brons gick till Noa Michael. Det var jämnt in i det sista innan medaljerna fördelades.

”Det är så här det ska vara när det arrangeras SM i Minne”, säger en glad Idriz Zogaj, ordförande i Svenska Minnesförbundet. ”Det kommer nya tävlande hela tiden och det är fantastiskt att se hur de tar för sig. I år var det en mix av rutinerade rävar och spännande nykomlingar i startfältet. Att döma av helgens tävling ser återväxten inom den svenska minnessporten god ut.” För den rutinerade förbundskaptenen Idriz Zogaj som bland annat vunnit VM-guld med landslaget blev det efter tolv års väntan äntligen en officiell pallplats i ett SM.

Martin Nilsson, Halmstad, motsvarade de uppskruvade förväntningarna när han höll hela vägen! Läraren i minnestekniker vid Katedralskolan i Lund kan fortsätta att titulera sig – Sveriges bästa minne! Det blev dock tufft. Det var jämnt hela vägen till sista grenen där man ska minnas en hel kortlek så snabbt som möjligt. Martin som under året haft fullt upp med både en stor satsning i ”Talang” under våren och bokskrivande under hösten lyckades trots hårt motstånd försvara sitt guld.

”Otroligt stort! Att få komma tillbaka och tävla efter två års uppehåll och kunna vinna trots tufft motstånd känns fantastiskt. Väldigt stolt över den här segern”, avslutar en segerrusig guldmedaljör.

Källa: Svenska Minnesförbundet