Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Positivt förhandsbesked om nya Slottsskogshallen

 

Göteborgs Friidrottsförbund har tillsammans med Gymnastikförbundet Väst fått ett positivt förhandsbesked från Byggnadsnämnden inom Göteborg stad för att återuppbygga den nedbrunna Slottskogshallen.
– Tillsammans vill vi ge de tillbaka en plats med glädje och rörelse för barn och ungdomar som tyvärr blev av med sin träningsanläggning för två år sedan, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

Det var i september 2019 som klassiska Slottsskogshallen brann ner och mängder av barn och ungdomar inom friidrotten och gymnastiken berövades sin träningsanläggning. Sedan dess har arbetet med att hitta lösningar för att bygga en ny hall på samma ställe pågått.

– Redan dagen efter den tragiska branden satte vi tillsammans igång arbetet och visionen om nya Slottsskogshallen och vi gläds åt det förhandsbesked som Göteborg stad nu gett oss. Det är att yttersta vikt att så snart som möjligt återställa träningsytan för att minska belastningen på Friidrottens hus och andra anläggningar dit våra idrottare fått söka sig. Förutsatt att vi får ihop den ekonomiska kalkylen på både kort och lång sikt hoppas vi att byggnationen ska bli verklighet inom kort, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

I den planerade hallen kommer Göteborgs Friidrottsförbund och Gymnastikförbundet Väst på ett effektivt sätt kunna utöva sina idrotter parallellt, vilket inte var möjligt tidigare. Dessutom är planen att det ska finnas gemensamma utrymmen och co-workingytor för olika idrottsverksamheter, föreningar och förbund.

– Visionen är att nya Slottsskogshallen ska såväl ska bli ett nytt landmärke för barn- och ungdomsidrott i Slottsskogsområdet som den självklara centrala idrottshuben i Göteborg. Vi har fortfarande mycket arbete kvar för att hitta en ekonomisk försvarbar lösning och sedan börja ansökan om bygglov, men vi hoppas på ett fortsatt nära samarbete med myndigheterna i Göteborgs Stad, men också med de närmsta grannarna som kan få en ny anläggning på fastigheten där den gamla hallen stod, säger Klas Forsberg, vice ordförande i Göteborgs Friidrottsförbund och aktiv i projektgruppen för nya Slottskogshallen.

Även från Gymnastikförbundet Västs sida är det positiva tongångar.

– Att vi fått ett positivt förhandsbesked för bygglov är ett stort steg framåt i jakten på att tillgå båda förbundens behov på ett utmärkt sätt. I en tid då många lämnar idrotten är det oerhört viktigt för de som tränar trampolin och truppgymnastik i Göteborg att en ny hall så snart som möjligt kommer på plats, då träningen just nu bedrivs i alternativa lokaler som har stora begränsningar, säger ordföranden Anders Larsson.

Källa: Göteborgs Friidrottsförbund

Foto: Göteborgs Friidrottsförbund