Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lars Lerin är tillbaka med sin mest personliga tv-serie någonsin

 

Sveriges kanske mest älskade och uppskattade konstnär tar med sin man Junior och åtta vänner han lärt känna på vägen ut ur sitt missbruk på en resa genom Sverige. Tillsammans ska de måla och samtala om hur missbruket präglat dem som personer, deras liv och anhöriga. Premiär 11 januari i SVT1 och på SVT Play.

Det var till Höga kusten Lars kom med sin pappa i sina tidiga tonår och det är dit han alltid längtat tillbaka. Denna svindlande och smärtsamt vackra miljö blir en naturlig startpunkt för både den inre- och yttre resa Lars och hans vänner tar sig an.

Den går i det förflutna lika mycket som i nuet. Från världsarvet Höga kusten där de finaste, men också de mörkaste av minnen finns. Det var här Lars var på botten i sitt missbruk och bestämde sig för att ta sina första steg mot ett nytt liv.

Det var med konsten och skapandet han tog sig ut ur mörkret och det är i konstens tecken Lars och hans vänner ger sig av. Alla med sin egen historia. Sin egen väg ner i missbruket och sin egen väg tillbaka.

Vägen ut med Lars Lerin har premiär den 11 januari 20:00 i SVT1 och 02:00 på SVT Play och är en serie om sex delar. Det är ett emotionellt, konstnärligt och personligt äventyr från Höga Kusten, via Dalarna hem till Värmland.

Källa: SVT

Bild: Konstnären Lars Lerin. Foto: Therese Sheats / Sven-Harrys Konstmuseum