Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu kan alla stockholmare över 18 år boka in tredje dosen sex månader efter andra dosen

 

På tisdagen öppnade Region Stockholm upp för att alla stockholmare över 18 år ska kunna få sin tredje dos vaccin mot covid-19 om sex månader ha passerat sedan dos två. Sms skickas successivt ut med kallelser till de personer där det gått minst sex månader sedan andra dosen. Har du fått ett sms kan du förboka din vaccination via appen ”Alltid Öppet” eller söka dig till någon av de vaccinatörer som erbjuder drop-in. Finansregionrådet Irene Svenonius (M) betonar att vaccinet är vägen ut ur pandemin och understryker vikten av en tredje dos.

– Vaccinet är vägen ut ur pandemin. När vi nu har vaccinerat äldre, riskgrupper och vårdpersonal med en tredje dos är det dags för alla stockholmare över 18 år att erbjudas en påfyllnadsdos, säger Svenonius.
Samtidigt påminner finansregionrådet om att det ska ha gått minst sex månader mellan andra och tredje dosen.
– Det är otroligt glädjande att se hur många stockholmare som har tagit sitt ansvar och vaccinerat sig, även med en tredje dos. Samtidigt är det viktigt att vi har tålamod och respekterar dosintervallerna. Alla stockholmare kommer att få ett sms om bokning för den tredje dosen så snart det har gått sex månader sedan dos två, säger Svenonius.
 
Tips inför vaccinationen:
  • Du kan förboka din vaccination efter att du fått ett sms om att det är dags för en tredje dos. Det enklaste är att boka tid via appen ”Alltid Öppet” eller så kan du söka dig till någon av de vaccinatörer som erbjuder drop-in.
  • Sms kommer att skickas ut då du kan boka din tredje dos. Undvik att belasta appen ”Alltid Öppet” om du inte har fått ett sms.
  • För att undvika trängsel – tänk på att helst komma ensam till vaccineringen och var gärna på plats ungefär fem eller tio minuter innan.
  • Om möjligt – ha gärna kortärmat. Då går vaccineringen snabbare.
  • Ta gärna med munskydd för att undvika smittspridning.

Källa: Moderaterna

Foto: Claudio Centonze, European Commission