Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Instagrams drömbilar avslöjade

 

Forskare för StressFreeCarRental.com – en jämförelsewebbplats för biluthyrning – granskade statistiken för att se vilka bilmärken och modeller som taggats flest gånger med hashtaggen #DreamCar på Instagram.

Kör åt sidan Lamborghini och ur vägen Porsche – när det kommer till drömbilar är den mest omtalade modellen på sociala medier en Dodge Challenger.

Forskare för StressFreeCarRental.com – en jämförelsewebbplats för biluthyrning – granskade statistiken för att se vilka bilmärken och modeller som taggats flest gånger med hashtaggen #DreamCar på Instagram.

De fann att den amerikanska muskelbilen tog hem titeln som det mest omtalade åket på den sociala plattformen, före europeiska tillverkare som till exempel Lambo, Porsche och Mercedes.

Topp 10-lista över drömbilar på Instagram (procent av inlägg med taggen #DreamCar)

 

1) Dodge Challenger (22 %)

2) Lamborghini Aventador (21 %)

3) Mercedes G-klass (18 %)

4) Porsche GT3-RS (12 %)

5) Mercedes CLA AMG (10 %)

6) Bugatti Chiron (6 %)

7) Audi R8 (5 %)

8) Ford Mustang (4 %)

9=) Nissan GT-R (2 %)

9=) Volkswagen Golf R (2 %)

 

Dodge Challenger taggades av mer än en femtedel av Instagramanvändare, 22 %, som gjorde inlägg om sin drömbil.

Den amerikanska favoriten är bilen som valts av en rad stjärnor som sångerskan Billie Eilish, den legendariske skådespelaren Arnold Schwarzenegger och rapparen Snoop Dogg.

 

Den slog med knapp marginal Lamborghini Aventador som knep andraplatsen med 21 % av inläggen om drömbilar på Instagram.

 

Den tyskbyggda suven Mercedes Benz G-klass var den tredje mest omtalade bilen på Instagram med 18 % av inläggen om drömbilar.

 

Porsche GT3-RS kom på fjärde plats med 12 % av taggarna för drömbilar på Instagram – långt efter de tre ledande bilarna.

 

Mercedes tog även femte plats med sin modell CLA AMG med 10 % av taggarna för drömbilar, vilket gav den tyska tillverkaren titeln som det mest omtalade bilmärket totalt sett.

 

Superbilfantaster kommer att glädja sig över att se Bugatti Chiron som den sjätte mest omtalade bilen på Instagram med sex procent av hashtaggarna om drömbilar.

 

Audi R8 gick in på sjunde plats med ungefär ett av tjugo inlägg om drömbilar enligt forskarna.

 

Därefter följde ännu en amerikansk bil då fyra procent av inläggen från användare namngav Ford Mustang som sin drömbil.

 

Topp tio-listan över de bästa bilarna rundades av med Nissan GT-R och Volkswagen Golf R med två procent vardera.

 

Även om en amerikansk bil vann den totala titeln som mest taggade drömbil var den en av endast två USA-byggda motorer som fanns med bland de tio bästa.

 

Europa producerar definitivt fler eftertraktade bilar än någon annan kontinent då sju av de tio främsta kommer från europeiska länder.

Och medan Japan länge har haft en sund bilförsäljning världen över fanns det bara en japansk bil bland de tio bästa.

En talesperson för StressFreeCarRental.com sa: – Alla motorfantaster har en lång lista av bilar som de önskar att de hade i sitt garage och många söker inspiration på sociala medier.

– Så vi tänkte att det skulle vara roligt att upptäcka vilka drömbilar som delas mest på Instagram. Man kan lugnt säga att resultaten överraskade oss.

– Istället för en lång lista av superbilar fann vi att många av de bilar som folk taggar som sitt drömåk är relativt överkomliga.

– Det var intressant att se att Dodge Challenger taggats i så många inlägg. Med en skara kändisfans i USA är det verkligen åket med stort Å i dagsläget.

– Men på det hela taget dominerar fortfarande europeiska bilar där modeller från Lamborghini, Porsche och Mercedes alla ingår i resultaten av vår studie.

– Mercedes var den enda tillverkaren med två bilar på topp tio-listan och de kan med rätta hävda att de är den tillverkare som taggats mest när det gäller drömbilar.

”Med så många europeiska modeller bland de tio bästa verkar det som om de flesta människors drömbil för närvarande tillverkas i Europa.”

Källa: Motive PR

Bild: 2008 Dodge Challenger. Foto: Hunttriumph1500