Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Demonstrationståg mot vaccinpass samlade runt 10 000 deltagare.

På lördagen hölls stora demonstrationer i Stockholm och Göteborg mot vaccinpassen.  

Den så kallade “Frihetsrörelsen” hade via sociala medier kallat till demonstrationer och fått runt 18 000 intresseanmälningar. När man på lördagen samlades för demonstration i Stockholm samlade man runt 9 000 person och cirka 1 500 i Göteborg. Det är tydligt att det finns en trötthet och ett missnöje i samhället mot de restriktioner som införts på grund av corona.  

Under ropen “Nej till vaccinpass – Ja till frihet” marscherade man i Stockholm från Norrmalmstorg till Sergelstorg, där bland annat den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes och komikern Peter Wahlbeck talade.
-”Åtgärderna är oproportionerliga”, säger Peter Wahlbeck. 

Motståndet mot vaccinpass är omfattande, vilket demonstrationerna vittnade om. Samtidigt smutsas demonstrationerna ner av att man välkomnar nazisterna i NMR, som får gå i fronten av tåget i Stockholm och dessutom dirigera demonstranterna när man kommer fram till Sergelstorg. Kopplingen till brunskjortorna motverkar alla som opponerar sig mot vaccinpassen och riskerar att stjälpa motståndet.  

Även fotbollshuliganer deltog i demonstrationen i Stockholm.
Foto: Thomas Persson/PP-Press

Enligt polisen avlöpte demonstrationerna lugnt.

 

Foto: Thomas Persson/PP-Press