Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Klasskillnad när IFK Norrköping slog Sollentuna FK i Svenska Cupen

Efter en tveksam insats mot Öster i första omgången av Svenska Cupen visade IFK Norrköping på måndagskvällen att man vill vara ett lag att räkna med. 4-0 segern mot Sollentuna var aldrig hotad.  

Det var tydligt att Rikard Norling hade fått sitt lag att ladda om inför bortamatchen i Svenska Cupen mot Sollentuna FK. IFK Norrköping kom ut på plan laddade av energi och med en klar uppgift; att ta en stabil seger – vilket man också gjorde.

Norrköping lade i högsta växeln från början och hade ett tungt och konstant tryck mot Sollentuna, och i 16:e minuten fälldes Ari Skúlason i straffområdet. Lagkaptenen Christoffer Nyman slog säkert in straffen för en 1-0 ledning till Norrköping.

Norrköping fortsatte sitt tryck och Sollentuna hade svårt att hålla i bollen eller skapa några egna farligheter. I 28:e minuten kom 2-0 via ett självmål efter ett inspel från kortlinjen av Jonathan Levi. Efter 35 minuters spel fick Norrköping en snabb kontring, när Sollentuna missat en brytning vid mittplan. Nyförvärvet Jean Carlos de Brito kunde enkelt löpa ner på sin vänstersida och lyfta in bollen för 3-0.

Under andra halvlek slog Norrköping av på takten men var aldrig hotade av Sollentuna, skillnaden mellan topplag i Allsvenskan och Ettan är för stor. I 80:e minuten nickade Linus Wahlqvist in slutresultatet 4-0.

För IFK Norrköping väntar nu seriefinal mot Varberg, medan Sollentuna avslutar sitt cupspel mot Öster.

Foto: Thomas Persson/reportagefotografen.se