Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Anna Olsson vann som första svensk slottsprinten

Anna Olsson. Foto : Joakim Holmberg

Vid Kungliga slottet anordnades  Slottsprinten World Cup Final 2010 i skidor för 7 :e gången. Invigde gjorde självaste HKM kung Carl Gustav som följde tävlingen med stort intresse .

kung Carl Gustaf och Carl Philip mitt på läktaren. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion .

Senare anslöt även prins Carl-Philip till kungens sällskap. De stora svenska framgångarna i OS och världscupen har ökat intresset och drog nu en rekordstor publik.

Anna Olsson vinnare Royal palace sprint 2010. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det fortsatte nu också då vi fick den första svenska segraren genom Anna Olsson. Hon fick motta segerpriset ur kungens hand, som också passade på att tala med Anna lite mer privat efteråt hur det kändes i spåret och liknande.

Anna var idag urstark, men har tidigare haft lite problem att lyckas få till det på finalerna. Men idag lossnade det perfekt på den korta men mycket krävande banan runt slottet.

Anna har ju tidigare haft mycket skador och  funderar nu på att avsluta karriären. Det är ju inte lätt när kroppen säger ifrån och hon är 34 år så det kanske börjar bli dags. Vi som står bredvid kanske tycker det är tråkigt att förlora en så duktig åkare, men hon har kanske gjort sitt.

-Jag har inte planerat så mycket, men kommer ta det lite lugnt nu i sommar och försöker vara mycket i torpet och måla och pyssla lite granna. Kan ju bli lite ensamt där när Johan ska fortsätta tävla själv, men det är nog ingen fara.

Emil Jönson precis efter Nikita Kruitow och Peter Northug. Foto: Joakim Holmberg .

Emil  Jönsson gjorde en ny kanontävling och kämpade till sig en tredjeplats med en fruktansvärd spurt. – Jag kände mig trött i kroppen men när jag hörde hejarklacken bestämde jag att kroppen inte var trött. Det var bara att satsa även om det svartnade för ögonen innan mål! Jag är jättenöjd med insatsen och måste tacka publiken för stödet!

Vann gjorde Rysslands Nikita Kriutow före Norges Peter Northug och bara  knappa metern före Emil Jönsson i mål.