Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Michelinguiden kommer till Istanbul

Världens mest prestigefyllda restaurangguide, Michelinguiden, kommer äntligen till Istanbul, som blir den 38:e destinationen att ansluta sig till Michelinfamiljen. Hur många stjärnor och vilka restauranger som får dem kommer att avslöjas den 11 oktober i år.

Istanbuls matscen är formad av ett unikt kulturarv som återspeglas i stadens prisbelönta restauranger. Genom historien har staden varit den centrala punkten för gastronomiska traditioner och en smältdegel för olika gastronomiska strömningar mellan flera kontinenter, men här finns även en enorm palett av rätter och smaker från hela den anatoliska halvön.

– Michelinguidens intresse för mat- och dryckessektorn i Istanbul visar att Türkiye ligger i framkant av gastronomisk turism. Michelinguiden kommer att lyfta våra restauranger, som sticker ut med sin originalitet, mångfald, hållbarhet och kreativitet, till den globala scenen med ett helt nytt perspektiv, säger Türkiyes kultur- och turistminister Mehmet Nuri Ersoy.

Istanbul blir den 38:e destinationen som ansluter sig till Michelinguiden, som har guidat hungriga resenärer i den globala mat- och dryckesscenen sedan 1900-talet.

– Michelinguidens restaurangval kommer att presentera staden för gourmeter runt om i världen. Med sina gamla traditioner i kombination med unga, fördomsfria och kreativa talanger som skapat en ny, originell smakidentitet, förvånade Istanbuls kulinariska scen vårt team, säger Gwendal Poullennec, International Director, Michelin Guides.

Vilka restauranger som kommer att föräras med Michelinstjärnor i Istanbul kommer att tillkännages vid en ceremoni som anordnas av Michelin den 11 oktober 2022.

Källa: Joyvoy

Tourism Promotion and Development Agency (TGA)

Foto: Mostafameraji