Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Smaka på formex

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Choklad kan vara väldigt olika saker för många personer .Men de flesta förknippar kanske choklad som en njutningsmedel eller kanske som godis helt enkelt. Men det stämmer inte helt enligt choklad experterna på Zebeda AB.

Vi träffade utställarna Eric och Kersti på Zebeda Chocolate AB som bland annat demonstrerade choklad bits,som är en typ av råriven kakao. Den är faktiskt väldig nyttig då den innehåller antioxidanter, järn, magnesium och zink. Den kan till exempel strös på musli, sallad, på kaffets mjölkskum eller användas till bakning. Det har blivit en ny trend med raw food , eller nästan obearbetade produkter varav nu även choklad har uppmärksammats för sina nyttiga egenskaper förutom att kunna användas som en smaksättare eller krydda.

En annan variant var bredbar choklad,  både ljus och mörk fanns.  Det var en högkvalitativ 70-procentig produkt och det  gjorde att den inte blir så bitter utan mycket välsmakande. Jag brukar tycka bäst om ljus choklad men nu får jag erkänna att även  den mörka var god. Eric och Kersti har ju också chokladprovningar så de vet hur man ska servera eller presentera produkten på ett bra sätt.

Vi besökte såklart även några andra bekanta utställare som Åre chokladfabrik . De är ju här varje år med Formex som är deras bästa tillfälle till kundkontakt. Vi kommer såklart även testa några av deras nyheter.